У громаді на Полтавщині реконструюють садок з укриттям за ₴24 мільйони

У громаді на Полтавщині реконструюють садок з укриттям за ₴24 мільйони

Укрінформ
У Котелевській громаді на Полтавщині за 24 млн грн реконструюють дитсадок з добудовою найпростішого укриття у рамках Програми з відновлення України.

Про це повідомила Полтавська ОВА, передає Укрінформ.

«Заступник начальника ОВА Максим Калінін з робочою поїздкою відвідав Котелевську громаду. Разом з головою ТГ Тетяною Корост оглянули об’єкт, який планують відновити за Програмою з відновлення України. Зокрема, йдеться про реконструкцію дитсадка з добудовою найпростішого укриття. Захисна споруда буде розрахована на 70 людей. Також передбачені умови для людей з інвалідністю», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, планують добудувати укриття, утеплити фасад, замінити покрівлю, вікна та двері. На проєкт виділили субвенцію у розмірі 20 млн грн, 4 млн 400 тис. – кошти громади.

«Ця будівля вже кілька років не використовувалася. У громаді багато переселенців з дітками. І коли проєкт буде реалізовано, дитсадок зможуть відвідувати як діти переселенців, так і діти жителів громади. Функціонуватимуть чотири групи. Дитсадок розрахований на 60 дітей. Адже наразі в нас всі дошкільні заклади переповнені», – повідомила Корост.

Заступник начальника ОВА відвідав ліцей, де планують будувати укриття. Наразі громада вже розробила кошторисну документацію та передбачила кошти з місцевого бюджету. Оглянули й укриття місцевої школи, в якому торік завершили ремонт. Воно відповідає всім вимогам, є кілька кімнат, санвузли, запаси води.

Читайте також: Німці допомогли облаштувати у Кропивницькому укриття у дитсадку і лінгафонний кабінет

Також з головою громади обговорили ще низку ініціатив, які планують реалізувати в громаді.

Як повідомляв Укрінформ, у межах Програми з відновлення України Полтавщина реалізує 16 проєктів на 616 млн грн субвенції з держбюджету. Йдеться про будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт у закладах освіти і медицини.

Сім громад області отримають майже 270 млн грн для проведення робіт на восьми об’єктах. Розподіл відбувся так: Миргородська громада – 65 млн грн, Терешківська – 46 млн грн, Лохвицька – 45 млн грн, Зіньківська – 40 млн грн, Лубенська – 40 млн грн, Котелевська – 20 млн грн, Коломацька громада – 12 млн грн.

Окремо на реалізацію ще восьми обласних об'єктів спрямують 348 млн грн.

Фото: Полтавська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-