Німці допомогли облаштувати у Кропивницькому укриття у дитсадку і лінгафонний кабінет

Німці допомогли облаштувати у Кропивницькому укриття у дитсадку і лінгафонний кабінет

Укрінформ
Німецьке місто Крефельд допомогло облаштувати укриття в одному з дитсадків Кропивницького, а місцева гімназія отримала від німецьких партнерів ноутбуки для облаштування лінгафонного кабінету.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у пресслужбі Кропивницької міської ради.

«Громада Крефельда надала п’ять тисяч євро на ремонт укриття в одному із дошкільних закладів Кропивницького. На ці кошти облаштовано укриття на 335 дітей у дитячому садочку №14 «Калинка», - розповіли у міській раді.

Німецьке місто-побратим також передало десять сучасних ноутбуків для нового лінгафонного кабінету гімназії нових технологій навчання. Це клас, обладнаний аудіо-, відео- та мультимедійними засобами для кращого засвоєння навчального матеріалу.

Читайте також: На деокупованій Херсонщині оновлять дитсадок з облаштованим укриттям

Кропивницька міська територіальна громада і громада Крефельда встановили партнерські відносини за сприяння проєкту «Муніципальні партнерства з Україною», який реалізується за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини. У травні 2023 року Кропивницька міськрада ухвалила відповідне рішення.

Між містами-побратимами є домовленості, зокрема, про запровадження у Кропивницькому онлайн-навчання з вивчення німецької мови, допомогу Німецького Червоного Хреста та організації «Карітас» в оснащенні інклюзивних ресурсних центрів, облаштуванні укриттів у школах та дитсадках, місць проживання внутрішньо переміщених осіб.

Налагоджується співпраця між закладами освіти, йдеться також про організацію стажування студентів Центральноукраїнського державного університету імені Винниченка у школах Крефельда.

Читайте також: Навчання операторів дронів: пошук альтернативних шляхів фінансування

Міста також домовилися про спільну підготовку грантових заявок для отримання фінансування з ЄС на реалізацію інфраструктурних та екологічних проєктів у Кропивницькому.

Як повідомлялось, у Кропивницькому впродовж року понад 90 людей стали стали слухачами курсу «Кризовий консультант», який проводиться за сприяння фонду "Безпечне майбутнє" та UNICEF.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-