Нідерландські компанії готові вкладатися у проєкти відбудови - Мінекономіки

Нідерландські компанії готові вкладатися у проєкти відбудови - Мінекономіки

Ексклюзив
Укрінформ
Нідерландські компанії готові вкладатися до закінчення війни в проєкти відбудови, які будуть поліпшувати життя звичайних українців.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу в Гаазі сказав заступник міністра економіки Ігор Безкаравайний, який координує напрям гуманітарного розмінування.

«Головна тема, яку ми сьогодні обговорювали в діловому форматі, – це відбудова України та розмінування як первинний етап відбудови, бо ми не можемо починати відбудову, реновації і будь-які дії, пов'язані з цим, поки ми не будемо впевнені в тому, що територія безпечна, територія обстежена, і ми можемо здійснювати будь-які дії без загрози людям. Ми говорили з представниками нідерландського уряду, з представниками нідерландського бізнесу та різних організацій про те, які сьогодні можливості створює Україна», - сказав він.

За словами урядовця, Нідерланди вже дуже допомагають Україні як озброєнням, так і підтримкою у відбудові.

«Нідерландські компанії готові вже зараз вкладатися в проєкти відбудови, які будуть поліпшувати життя звичайних українців. Вони готові працювати вже. Є певні аспекти, які треба враховувати. Страхування військових ризиків, якщо компанія зайде. Все, що треба іноземцям – це страхування. Вони не планують чекати завершення війни», - наголосив він.

Читайте також: Україна розраховує на участь Бельгії у проєктах з відбудови - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, 12 січня Коаліція з розмінування на чолі з Литвою на підтримку України зустрілася у Вільнюсі, щоб обговорити потреби Києва та можливий внесок партнерів. У зустрічі взяли участь представники Міністерства оборони України та Генштабу Збройних сил України, а також представники 19 країн-партнерів, до яких по відеозв'язку приєдналися представники шести інших країн.

Фото: Ірина Драбок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-