Україна розраховує на участь Бельгії у проєктах з відбудови - Шмигаль

Україна розраховує на участь Бельгії у проєктах з відбудови - Шмигаль

Укрінформ
Україна розраховує на активну участь бельгійських компаній у різних проєктах відбудови.

Про це Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Вдячний Прем’єр-міністру Бельгії Александру Де Кроо за важливий візит в Україну в цей день. Стабільність та успіх України сьогодні, зокрема, залежить від рішучої підтримки партнерів. Як від військової, так і від фінансової. У цьому контексті обговорили з Прем’єр-міністром Бельгії, що зараз головує у Раді ЄС, фінансові ініціативи. Створений Бельгією Фонд для України на 1,7 млрд євро, а також програму ЄС Ukraine Facility на 50 млрд євро", - йдеться в дописі.

Шмигаль наголосив на важливості спрямувати на потреби України заморожені російські активи.

"Проговорили під час зустрічі напрацювання механізму конфіскації. Александр Де Кроо буде співпрацювати у цьому напрямку з країнами G7. Маємо змусити Росію заплатити. Бельгія, окрім цього, надає вагому допомогу у відновленні нашої держави. Розраховуємо на активну участь бельгійських компаній у різних проєктах відбудови. Обговорили кроки щодо посилення обороноздатності. Цінуємо підтримку євроінтеграційних прагнень України", - зазначив Прем’єр.

Читайте також: Відбудова України: Бельгія відкриє в Києві та Харкові офіси Агенції розвитку

Як повідомлялося, прем'єр-міністри Італії, Канади та Бельгії Джорджа Мелоні, Джастін Трюдо, Александер Де Кроо, а також президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон прибули до Києва 24 лютого, щоб продемонструвати солідарність з Україною у другу річницю повномасштабного російського вторгнення.

Фото: Денис Шмигаль / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-