МОМ допоможе Київщині відновити п'ять багатоповерхівок

МОМ допоможе Київщині відновити п'ять багатоповерхівок

Укрінформ
Міжнародна організація з міграції (МОМ) відбудує на Київщині п'ять будинків, знищених російськими окупантами.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Київської ОВА Руслан Кравченко, передає Укрінформ.

«Міжнародна організація з міграції відбудує на Київщині 5 будинків, знищених російськими окупантами. Вже незабаром завдяки міжнародним донорам будуть відновлені 3 будинки в Ірпені та 2 в селі Горенка Гостомельської громади», – написав Кравченко.

Він зазначив, що до своїх осель зможуть повернутися загалом мешканці 263 квартир.

Голова КОВА поінформував, що сьогодні разом з віцепрем'єр-міністром – міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Іриною Верещук, головою представництва МОМ в Україні Алессією Скіавон і представниками Ірпінської та Гостомельської громад підписали меморандуми, які мають активізувати всі процеси.

Кравченко зауважив, що відновлення будинків відбуватимуться в межах проєкту «Покращення житлових умов ВПО на сході України».

За його словами, співпрацю з міжнародними партнерами щодо відбудови цих об'єктів почали ще минулого року. На всіх об'єктах провели розмінування. Один будинок – в Ірпені, буде побудований з нуля, інші – капітально відремонтують.

Читайте також: У Гостомелі представили проєкт будівництва багатоповерхівок замість зруйнованих РФ

Кравченко уточнив, що в Ірпені буде відновлено будинки на вулиці Северинівська, 160-2 і 162-1 та будинок на вулиці Гостомельське шосе, 12. У селі Горенка відновлять будинки на вулиці Садова, 21 та 22.

Фінансування забезпечує Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через кредитну установу для відбудови (KfW).

Як повідомлялося, на Київщині внаслідок повномасштабного вторгнення зруйновано понад 29 тис. об'єктів. Більшість – багатоквартирні та приватні будинки. Вже відновили майже 17 тисяч.

Фото: Руслан Кравченко - голова Київської ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-