У Дергачівській громаді на Харківщині відновлюють 27 багатоквартирних будинків

У Дергачівській громаді на Харківщині відновлюють 27 багатоквартирних будинків

Фото
Укрінформ
У Дергачівській громаді на Харківщині відновлюють 27 багатоквартирних будинків, які постраждали у результаті обстрілів росіян.

Про це повідомляє Харківська ОВА з посиланням на засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва, присвяченого відбудові Харківської області, передає Укрінформ.

«Внаслідок активних бойових дій в Дергачівській тергромаді було пошкоджено тисячі приватних та багатоквартирних будинків. Торік в місті Дергачі та селі Руська Лозова розпочався капітальний ремонт 27 багатоквартирних будинків. Цього року відновлювальні роботи планують завершити і ввести будівлі в експлуатацію», - йдеться у повідомленні.

За словами начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, відновлення житлового сектору – один із пріоритетних напрямків роботи ОВА. Саме ці об’єкти відновлюються коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії та з бюджету Дергачівської тергромади.

Водночас завдяки міжнародній співпраці в Дергачах та селищі Слатине вдалося замінити пошкоджену крівлю в 12 багатоповерхових будинках.

«Додатково 17 дахів багатоповерхових будинків ми відремонтували коштом міського бюджету. Допомагають і волонтерські організації. Завдяки переданим будматеріалам, вдалося провести оперативний ремонт більш ніж в 1000 приватних будинках. У 2024 році ми продовжимо заплановану відбудову ще 19 багатоквартирних будинків, які зазнали пошкоджень», - розповів начальник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко.

Крім того, в тергромаді тривають відновлювальні роботи критичної інфраструктури. Вдалося відновити 5 з 7 пошкоджених котелень та забезпечити їх генераторами високої потужності. У місті Дергачі також замінили більше кілометра водопровідної магістралі.

Читайте також: Мінвідновлення розпочало комплексну відбудову Ягідного на Чернігівщині

Як повідомлялося, Німеччина долучиться до відновлення одного з корпусів Харківського національного університету ім. Каразіна, який знову отримав пошкодження під час російських ударів по центру міста.

Фото: kharkivoda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-