Український посол розповів про підготовку Конференції з відновлення у Токіо

Український посол розповів про підготовку Конференції з відновлення у Токіо

Укрінформ
Конференція з відновлення України, яка відбудеться в Токіо 19-20 лютого, буде наймасштабнішим контактом урядів та бізнесів Японії і України за останніх п'ять років.

Про це заявив посол України в Японії Сергій Корсунський під час онлайн-брифінгу на тему: «Українсько-японські відносини: як наразі здійснюється співпраця між країнами та якими є подальші плани» в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Ми зараз готуємо цей захід (Конференцію з відновлення України - ред.). Це буде за п'ять останніх років, мабуть, наймасштабніший контакт на рівні наших урядів і бізнесу, що дуже важливо. Конференція відбудеться 19-20 лютого,.. але цей захід буде, так би мовити, вершиною піраміди, тому що вже наступного тижня, 8 лютого, агентство Nikkei Asia проводить окрему конференцію - такий своєрідний початок процесу діалогу між нашими бізнесами у контексті відбудови України, на яку приїде делегація мерів українських міст, які постраждали внаслідок російської агресії", - сказав Корсунський.

Він додав, що це буде перший крок, а 16 лютого, напередодні Конференції з відновлення, Японське агентство міжнародного співробітництва JICA проведе ще одну конференцію, в якій візьмуть участь українські стартапи і представники муніципалітетів, які вже певний час співпрацюють з Японією.

"Щодо документів, ми маємо намір підписати одну чи дві - це питання ще остаточно вирішується - міжурядові угоди в галузі економіки, а також цілу низку меморандумів між компаніями стосовно напрямків співпраці. Вони стосуються промисловості, енергетики, сільського господарства, транспорту - всіх важливих аспектів, які ми маємо на увазі, коли говоримо про відновлення України. Є частина, яка має реалізовуватися вже зараз, і вона вже почала здійснюватися, просто де-юре про це буде проголошено на конференції 19- 20 лютого. Головне - запустити стратегічні проєкти по майбутній співпраці", - зазначив посол України.

Читайте також: Україна отримала $390 мільйонів від Японії за проєктами Світового банку

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі із міністеркою закордонних справ Японії Йоко Камікавою 7 січня у Києві обговорив низку питань, серед яких, зокрема, підготовка до Конференції з відновлення в Токіо.

Йоко Камікава підтвердила, що японська сторона готує для підписання низку важливих документів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-