Польща хоче бути економічним хабом з відбудови України - Сікорський

Польща хоче бути економічним хабом з відбудови України - Сікорський

Укрінформ
Варшава хоче бути для України не лише військовим, а й економічним хабом з відбудови країни.

Про це під час спільної пресконференції з главою МЗС Німеччини Анналеною Бербок у вівторок у Берліні сказав очільник польської дипломатії Радослав Сікорський, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Ми говоритимемо про відбудову України. Польща хоче бути не лише військовим, а й економічним хабом для відбудови України, але спочатку треба перемогти у війні”, - підкреслив Сікорський.

Він зазначив: війна показала, що Веймарський трикутник може бути важливим форумом співпраці і джерелом хороших задумів щодо майбутнього ЄС. Міністр зауважив, що нещодавно зустрічався з главою МЗС Франції Стефаном Сежурне, під час цієї зустрічі узгоджено подальшу співпрацю у Веймарському трикутнику.

“Сподіваюся, що вже незабаром на нашому рівні ми матимемо змогу зустрітися в Парижі і, звичайно, Україна буде однією з головних тем переговорів”, - наголосив Сікорський.

За його словами, підтримка України є інвестицією в європейську безпеку.

Читайте також: Німеччина і Польща непохитні у підтримці України - Бербок

Глава МЗС Польщі висловив сподівання, що незабаром буде вирішено проблему створення європейського фонду для допомоги Україні.

“Я сподіваюся, що в лютому вдасться узгодити виділення 5 млрд євро для України на цей рік”,- підкреслив глава польської дипломатії.

Сікорський також висловив сподівання на успішне завершення процесу євроінтеграції України.

Як повідомляв Укрінформ, глава МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив, що країни Заходу повинні зберігати солідарність, аби допомогти Україні перемогти у війні проти російського агресора.

Фото: МЗС Польщі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-