У Вишневому встановлюють вікна у будинках, пошкоджених під час останніх атак РФ

У Вишневому встановлюють вікна у будинках, пошкоджених під час останніх атак РФ

Відео
Укрінформ
У місті Вишневому Київської області почався монтаж вікон у багатоквартирних будинках, які пошкоджені внаслідок ракетних атак росіян.

Як передає Укрінформ, про це начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомив у Фейсбуці.

«Сьогодні знову побував тут. Це місто – одне із найбільш постраждалих. Через ракетні удари тут пошкоджено 11 багатоповерхівок. Постраждали оселі понад 700 мешканців. В перші ж години разом із місцевою владою та міжнародними фондами організували необхідну допомогу», - зауважив Кравченко.

За його словами, заміну всіх пошкоджених вікон в області робитиме міжнародний фонд Global Empowerment Mission. «Вдячний, що першу партію – 127 віконних конструкцій, які встановлюють сьогодні, виготовили в рекордно короткі терміни. Всього 4 дні. Заявок по одному з найбільш постраждалих будинків – понад 400. До середи плануємо закрити потребу», - додав очільник ОВА.

Загалом у місті комунальники закрили пошкоджені вікна плівкою чи фанерою у квартирах та місцях загального користування. Відновлено тепло-, водо-, енергопостачання та частково газопостачання.

Також Кравченко поінформував, що триває відновлення й інших об'єктів у постраждалих районах області.

«Всі пошкоджені об'єкти обстежені відповідними комісіями. Разом з громадами продовжуємо вивезення сміття. Де є потреба, надаємо будівельні матеріали: шифер, плівку, цвяхи, дерев'яні рейки. Допомагаємо людям подавати заявки на єВідновлення», - зазначив очільник ОВА.

За його словами, до допомоги активно підключилося Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. «Залучаємо всі можливості, щоб оперативно відновити максимальну кількість житла, пошкодженого під час останніх обстрілів», - додав Кравченко.

Читайте також: Влада показала наслідки обстрілу Херсона

Як повідомлялося, під час останньої атаки 2 січня на Київщині пошкоджено 14 багатоквартирних будинків, 50 – приватних, понад 90 автівок, дві школи, церква, складські приміщення. Загалом є пошкодження у пʼяти районах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-