На Чернігівщині завершують ремонт мосту поблизу Ніжина

На Чернігівщині завершують ремонт мосту поблизу Ніжина

Фото
Укрінформ
На трасі, що забезпечує сполучення Чернігівщини з Київщиною та Сумщиною, завершується ремонт шляхопроводу через залізницю. Він важливий для логістичного звʼязку із сусідніми регіонами та покращить транспортне сполучення центральних районів області.

Про це у Фейсбуці повідомило Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури, передає Укрінформ.

"Завершені роботи з асфальтування штучної споруди. Минулого тижня уклали верхній шар щебенево-мастикового асфальтобетону. Довжина штучної споруди – 60 метрів. Новий міст матиме дві смуги руху та відповідатиме сучасним транспортним навантаженням", - йдеться в повідомленні.

Шляхопровід поблизу Ніжина був зруйнований під час активних бойових дій у лютому – березні 2022 року, коли ворожі війська зайшли на територію Ніжинського району і звідти намагалися далі наступати на Київ. Від часу деокупації області проїзду тут немає. Весь транспорт іде в об’їзд дорогами місцевого значення через села.

Читайте також: На Київщині до кінця року введуть в експлуатацію два мости, пошкоджені під час бойових дій

Улітку Агентство відновлення розпочало проєкт із відбудови. В серпні будівельники розібрали завали зруйнованого мосту, в жовтні звели опори, в листопаді – прогонову будову.

Роботи на мосту практично завершені. Цього тижня планується відкриття руху транспорту.

Загалом під час активної фази бойових дій на Чернігівщині було зруйновано 27 мостів. Зараз в області відбудували вже 5 мостів і встановили 3 металеві модульні мости від французької гуманітарної місії. Ще на п'яти роботи тривають.

Як повідомлялося, у Чернігівській області почали відбудову лівого проїзду вцілілої частини мосту через Десну.

Фото: Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-