Швейцарія виділила додаткову допомогу для підтримки українців взимку

Швейцарія виділила додаткову допомогу для підтримки українців взимку

Укрінформ
Уряд Швейцарії виділив 11,8 млн швейцарських франків (понад $13,6 млн) додаткової допомоги для України у зимовий період.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Федеральної ради Швейцарії.

«Ці заходи включають підтримку урядом кількох неурядових організацій, які надають життєво важливу зимову допомогу. Ця допомога дозволила відремонтувати майже 1000 квартир і будинків та розподілити опалювальні матеріали близько 1300 домогосподарствам у прифронтових районах», - йдеться у пресрелізі.

Зазначається, що загальні інвестиції Швейцарії в зимові заходи допомоги становлять близько 26 мільйонів швейцарських франків (понад $30 млн).

Протягом останніх кількох місяців спеціалісти Швейцарського підрозділу гуманітарної допомоги (SHA) відіграли важливу роль у відновленні систем водопостачання та насосних станцій, забезпеченні централізованого опалення й забезпеченні доступу до чистої питної води, йдеться у заяві.

Восени Швейцарія також відправила 20 тонн обладнання від Міністерства оборони, цивільної оборони та спорту Швейцарії до Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Агентство з розвитку та співробітництва Швейцарії також збільшить підтримку програми допомоги Гуманітарного фонду ООН в Україні на 1,8 млн швейцарських франків (близько $2 млн). Гроші підуть на опалення, зимовий одяг, підтримку оренди та утеплення житла.

Читайте також: Україна отримала $950 мільйонів від Японії за проєктами Світового банку

Крім цього, у межах підтримки програми зимової допомоги Управлінню Верховного комісара ООН у справах біженців виділять 3 млн швейцарських франків (майже $3,5 млн) для переселенців та громадян, які проживають на постраждалих від російської військової агресії територіях країни.

Швейцарський держсекретаріат економічного співробітництва виділяє 10 млн швейцарських франків (близько $11,6 млн) до Фонду енергетичної підтримки.

Як повідомляв Укрінформ, посол Швейцарії в Україні Фелікс Бауманн заявив, що гуманітарне розмінування залишається ключовим пріоритетом Швейцарії в Україні на найближчі роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-