Британія надасть підтримку 10 тергромадам у відновленні

Британія надасть підтримку 10 тергромадам у відновленні

Укрінформ
Посольство Великої Британії відібрало на відкритому конкурсі 10 територіальних громад в Україні, які отримають допомогу британського уряду в розробці планів відновлення.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України у Фейсбуці.

«Посольство Великої Британії за сприянням Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України відібрало територіальних 10 громад за результатами відкритого конкурсу, оголошеного Міністерством за підтримки уряду Великої Британії. У рамках проєкту «Планування відновлення в громадах» їм буде надана допомога у розробці планів відновлення», – ідеться у повідомленні.

Підтримка також включає низку практичних інструментів для громад, які допоможуть розпочати відновлення якнайшвидше.

За результатами конкурсу було відібрано: Ладиженську громаду у Вінницькій області, Новобузьку громаду у Миколаївській області, Кароліно-Бугазьку громаду в Одеській області, Гоголівську громаду у Полтавській області, Роменську та Дубов’язівську громади у Сумській області, Новопокровську громаду у Харківській області, а також Сосницьку, Бобровицьку та Михайло-Коцюбинську громади у Чернігівській області.

Обрані громади мають відповідають характеристикам територій відновлення і раніше не розробляли програми та плани відновлення. Громади надіслали на розгляд об’єкти, для яких можна отримати фінансування на розробку проєктно-кошторисної документації.

Читайте також: В Умані почали відновлювати зруйновану російською ракетою багатоповерхівку

За інформацією Мінвідновлення, заявки на конкурс подали загалом 487 громад, які постраждали від російської агресії. Найбільше запитів надано на відновлення навчальних закладів, систем водопостачання, створення реабілітаційних центрів.

«Наша мета – допомогти втілити проєкти відновлення якомога більшій кількості громад. Це поступовий процес, і планування на рівні громад є його важливою складовою. Попри те, що ми могли відібрати у межах проєкту лише 10 територіальних громад, ми зацікавлені в тому, щоб підтримати і тих, хто не потрапив у список», – зазначив віцепрем’єр-міністр із відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Як повідомлялося, проєкт Good Governance Fund «Планування відновлення в громадах» – ініціатива, яка підтримує територіальні громади України у відновленні та підвищує спроможність держави управляти проєктами регіонального розвитку. Проєкт реалізується спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України за підтримки уряду Великої Британії (UK International Development) та втілюється Abt Britain і KPMG в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-