На Чернігівщині відновлюють зруйнований росіянами дитсадок

На Чернігівщині відновлюють зруйнований росіянами дитсадок

Укрінформ
Будівельники розпочали капітальний ремонт дитсадка «Лісова казка» на Чернігівщині, який постраждав від удару російських ракет.

Про це у Фейсбуці повідомляє Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури, передає Укрінформ.

«Розпочали відновлення будівлі «Лісова казка» у с. Гончарівському Чернігівської області. Проєкт передбачає капітальний ремонт з термомодернізацією, влаштуванням системи водопостачання, каналізації, опалення, вентиляції та облаштуванням укриття. Зараз підрядники утеплюють фасад, а всередині прибирають та демонтують пошкоджені конструкції», – йдеться в повідомленні.

Як зазначають у Держагентстві, село Гончарівське неодноразово піддавалося ворожим атакам від початку повномасштабного вторгнення. Наймасштабніший обстріл був минулого літа, коли з території Білорусі у населений пункт було випущено близько двох десятків російських ракет.

Саме тоді постраждала й будівля дитячого садочка «Лісова казка». У закладі ударними хвилями пошкоджені конструкції стін, стеля та комунікації. Пошкоджені вікна та дах громада минулоріч замінила, аби вберегти будівлю від дощу та снігу, щоб вона далі не псувалась.

Читайте також: На деокупованій Херсонщині оновлять дитсадок з облаштованим укриттям

Цьогоріч заклад увійшов в список відновлюваних за рахунок Фонду ліквідації наслідків російської агресії. Відбудова дитсадка важлива, адже це єдиний заклад дошкільної освіти на село з кількістю населення понад 4 тисячі.

Завершити роботи і здати об'єкт планують у 2024 році.

Як повідомляв Укрінформ, у місті Семенівка Чернігівської області, яке постійно обстрілюється російськими військами, встановили модульне укриття в місцевому парку.

Фото: Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-