Агентство відновлення розпочало ремонти пунктів пропуску на кордоні з Молдовою

Агентство відновлення розпочало ремонти пунктів пропуску на кордоні з Молдовою

Укрінформ
Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України розпочало ремонтні роботи на дев’яти розташованих в Одеській області пунктах пропуску через державний кордон з Республікою Молдова.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Агентства відновлення.

“Агентство відновлення працює над модернізацією пунктів пропуску через державний кордон. Це важливо для економіки воюючої країни, адже більшість імпорту та експорту наразі транспортується саме автошляхами. В Одеській області Агентство відповідає за 9 пунктів пропуску через державний кордон з Республікою Молдова. Зараз розпочали проводити на КПП ремонти”, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, на КПП «Табаки – Мирне» та КПП «Рені – Джурджюлешть» буде проведено ремонт та відновлення роботи громадських вбиралень, ремонт приміщень в адміністративній будівлі, ремонт дорожнього покриття та роботи з благоустрою території. На КПП «Старокозаче – Тудора» окрім цього оновлять також систему зовнішнього освітлення.

Ремонтні роботи на КПП «Виноградівка – Вулкенєшть», «Долинське – Чишмікіой», «Нові Трояни - Чадир-Лунга», «Малоярославець 1 - Чадир-Лунга», «Серпневе 1 - Басарб'яска», «Лісне – Сеіць» передбачають встановлення модульних санітарних вузлів, влаштування огородження, ремонт дорожнього покриття та благоустрій.

Всі поточні ремонти агентство планує повністю завершити до вересня 2024 року. Зокрема, до кінця 2023 року планується завершити ремонти громадських вбиралень та встановити модульні санітарні вузли.

Читайте також: Молдова поновила пропуск через пункти пропуску «Паланка» та «Старокозаче»

Роботи виконуються за кошти державного бюджету.

Як повідомлялося, Агентство відновлення вже отримало в підпорядкування 26 автомобільних пунктів пропуску на кордоні, ще три перебувають у процесі передачі. 

Загалом, згідно з рішенням, яке Кабінет Міністрів ухвалив у березні цього року, Держмитслужба повинна передати Агентству відновлення 29 пропускних пунктів. Це дозволить йому більш комплексно планувати і реалізовувати проєкти стосовно поліпшення логістики з країнами-союзницями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-