В Україні повністю або частково відновили 850 медзакладів, пошкоджених армією РФ

В Україні повністю або частково відновили 850 медзакладів, пошкоджених армією РФ

Укрінформ
За понад півтора року війни в Україні вдалося повністю та частково відновити майже 850 об’єктів медзакладів, які пошкодили російські війська.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Міністерство охорони здоровʼя.

"За понад 22 місяці війни у різних областях України було відновлено повністю та частково 847 об’єктів медзакладів: 441 об’єкт відновлено повністю та ще 406 – частково. Найбільше – у Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській, Чернігівській та Херсонській областях", - йдеться у повідомленні. 

В МОЗ наголосили, що разом із партнерами продовжуватимуть працювати над відновленням української медичної інфраструктури, щоб лікарі могли повноцінно працювати та надавати потрібні медичні послуги пацієнтам. 

Також за даними міністерства, від початку повномасштабної війни ворог пошкодив 1474 об’єкти медзакладів та ще 195 об’єктів зруйнував повністю (відновленню не підлягають). Найбільших втрат зазнала медична інфраструктура Харківської, Донецької, Дніпропетровської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької, Київської та Чернігівської областей.

Читайте також: USAID надасть гранти для відновлення медзакладів, пошкоджених обстрілами РФ

Ворог пошкодив 103 автівки екстреної медичної допомоги, ще 253 автомобілі – знищені. 125 автівок «екстренки» були захоплені загарбниками. 

Як повідомлялося, на Чернігівщині відновили пологовий будинок, який постраждав від уламків російських ракет.

Фото: Херсонська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-