У село Ізюмського району повернули електрику, якої не було від початку повномасштабної війни

У село Ізюмського району повернули електрику, якої не було від початку повномасштабної війни

Фото
Укрінформ
Енергетики заживили Топольське на Ізюмщині - світла в селі не було від початку повномасштабної війни, коли росіяни наступали на місто Ізюм.

Про це повідомила пресслужба Харківської обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

“Фахівці АТ «Харківобленерго» повністю відновили електропостачання у селі Топольське Оскільської територіальної громади. Населений пункт залишився без електрики у перші ж дні війни, коли російські війська наступали на Ізюм. Село живилося від трьох підстанцій, дві з яких під час активних бойових дій були розбиті вщент. Дроти було пошкоджено на 100%, опори - на 70%”, - йдеться у повідомленні.

Наразі підключено усіх абонентів, які проживають у Топольському, зазначили в ОВА. Загалом у селі зареєстровано більше 100 точок обліку.

Читайте також: На Харківщині повернули електрику в 10 сіл Вовчанської громади, де майже місяць не було світла

Знеструмленими залишаються ще три досить великі населені пункти на Ізюмщині, де відбувалися тяжкі бої: Довгеньке, Кам'янка та Мала Комишуваха. Відновлення електромереж там розпочнуть після розмінування.

За даними обладміністрації, після деокупації восени 2022 року знеструмленими виявилися 60% усіх споживачів Ізюмського району, залишаються без світла - менше 5%.

Як повідомлялося, у селах Донецьке та Сніжківка Оскільської громади Харківської області повністю відновили електропостачання, якого не було з початку вторгнення РФ.

Фото: Харківська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-