Три країни ЄС виділять понад €20 мільйонів на енергоефективні проєкти відновлення в Україні

Три країни ЄС виділять понад €20 мільйонів на енергоефективні проєкти відновлення в Україні

Укрінформ
Швеція, Норвегія та Фінляндія оголосили про виділення 21,5 млн євро внесків до фонду Eastern Europe Energy Efficiency and Environment Partnership (E5P), які будуть спрямовані на підтримку критично важливої муніципальної інфраструктури та екологічних інвестицій в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України у Фейсбуці.

«Під час 13-ї Асамблеї донорів Eastern Europe Energy Efficiency and Environment Partnership (E5P) було оголошено про нові внески на підтримку критично важливої муніципальної інфраструктури та екологічних інвестицій в Україні. Нові внески зробили одразу три країни: 18,1 млн євро від Швеції; 2,6 млн євро від Норвегії; 800 тис. євро від Фінляндії», - ідеться у повідомленні.

За словами заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Бутенка, з початку повномасштабного вторгнення E5P є одним із ключових фінансових інструментів для підтримки відновлення та модернізації нашої критично важливої інфраструктури.

Читайте також: Європейський інвестбанк профінансує найкращі проєкти з енергоефективності

«Енергоефективність у відновленні таких об’єктів важлива для того, щоб наблизити їх до європейських стандартів і забезпечити більш ощадливе використання енергії», - наголосив він.

За 13 років діяльності E5P були реалізовані десятки проєктів у сферах тепло/водопостачання, водовідведення та управління відходами. Зараз у межах фонду в Україні акумульовано €210 млн.

Читайте також: Україна та Італія співпрацюватимуть у розвитку відновлюваної енергетики

Як повідомлялося, E5P – це мультидонорський фонд для заохочення інвестицій в енергоефективні та екологічні проєкти в регіоні Східного партнерства. Фонд поєднує внески від ЄС та групи з 24 країн, включаючи ті, які підтримує фонд. Внески використовуються як гранти для підтримки проєктів у муніципальному секторі. Розподіл грантів є гнучким і визнає пріоритети кожної країни-одержувача із загальною метою зменшення використання енергії, забруднення та викидів парникових газів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-