У Житомирі відновили дві школи, пошкоджені росіянами

У Житомирі відновили дві школи, пошкоджені росіянами

Фото
Укрінформ
У Житомирі у межах проєкту EU4UASchools: Build Back Better, який реалізується за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) та фінансується Європейським Союзом, відновили два ліцеї, що були пошкоджені російськими загарбниками.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України у Фейсбуці.

"Масштабну відбудову ліцеїв №26 та №1 у Житомирі здійснили у межах проєкту «EU4UASchools: Build Back Better» який реалізується за сприяння ПРООН і фінансується Європейським Союзом. Спільними зусиллями ЄС, UNDP та Міністерства відновлення були відремонтовані приміщення", - йдеться в повідомленні.

Під час робіт було замінено дах та вікна, проведено ремонт на горищі та в класах, усунені тріщини, а також встановлені відмостки, аби захистити фундамент будівлі від дощової води з даху.

Зазначається, що у вже відремонтовані приміщення обох закладів освіти незабаром буде придбане необхідне шкільне обладнання. Учнів забезпечать партами, стільцями, дошками та книжковими шафами.

"Однією з важливих складових для повернення українців до гідного життя навіть в умовах війни є наявність сучасної і безпечної освітньої інфраструктури. За підтримки міжнародних партнерів маємо новий результат: завдяки відбудові ще двох шкіл понад 1000 учнів зможуть повернутися до навчання", – розповів віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Читайте також: U-LEAD та волонтери відновили ще одну школу на Київщині

Як повідомлялося, у лютому 2023 року Програма розвитку ООН запустила проєкт, що передбачає проведення ремонтних робіт у 50 школах, які зазнали пошкоджень внаслідок повномасштабного російського вторгнення. Між Європейським Союзом та ПРООН була підписана угода на суму 14 мільйонів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-