U-LEAD та волонтери відновили ще одну школу на Київщині

U-LEAD та волонтери відновили ще одну школу на Київщині

Укрінформ
Програма «U-LEAD з Європою» та благодійний фонд «Сміливі відновлювати» у межах ініціативи «Відбудова місцевих шкіл задля стійкості» відремонтували школу у с. Маковище Київської області, яке постраждало під час російської окупації.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сторінку U-LEAD у Фейсбуці.

“Понад усе хочемо дати діткам можливість здобувати знання у теплих приміщеннях із гарним освітленням, а свята зустрічати разом у новій актовій залі. Саме тому раді були долучитися разом з “Сміливі відновлювати” та за підтримки Служби зовнішньополітичних інструментів Європейської комісії до відбудови Маковищанської гімназії й нарешті можемо відсвяткувати закінчення роботи”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що російські загарбники не лишили в цьому закладі жодного цілого вікна. Дах школи був зруйнований від обстрілів градами.

За даними U-LEAD, в навчальному закладі відремонтували дах над бібліотекою та актовою залою, здійснили повний ремонт актової зали, кабінету біології, зони відпочинку, а також частковий ремонт вхідного холу. Крім того, у школі замінили проводку та систему освітлення в приміщеннях, а також завезли меблі актової зали та зони відпочинку.

На початку листопада «U-LEAD з Європою» та БФ «Сміливі відновлювати» завершили відновлювати школу в Шаповалівці Чернігівської області.

Як повідомлялося, «U-LEAD з Європою» за підтримки Служби зовнішньополітичних інструментів Європейської комісії втілює у життя ініціативу «Відбудова місцевих шкіл задля стійкості» у трьох постраждалих від війни регіонах України. Вона спрямована на надання конкретної підтримки 12 відібраним громадам, які постраждали від війни, у Чернігівській, Київській та Харківській областях шляхом фінансування їхніх індивідуальних підходів із відновлення доступу до освіти.

Читайте також: Чернігів отримає від французької організації €2 мільйони на відбудову шкіл

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Фото: U-LEAD з Європою

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-