Агентство відновлення оголосило новий тендер на відбудову у Ягідному

Агентство відновлення оголосило новий тендер на відбудову у Ягідному

Укрінформ
Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України оголосило тендер на відбудову 21 приватного будинку в селищі Ягідне на Чернігівщині, яке постраждало під час російської окупації у березні 2022 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Агентства відновлення.

«Продовжуємо комплексне відновлення Ягідного: оголосили тендер на відбудову ще 21 приватного будинку. Відновлення житла – першочергове завдання, тому на цьому етапі зосереджуємося саме на ньому», - ідеться у повідомленні.

В агентстві нагадали, що у жовтні були проведені тендери на ремонт 16 багатоквартирних будинків по вулиці Дружби та Лісовій. Поки що триває оформлення документів та узгодження договірних цін. Після підписання договорів з підрядниками розпочнуться роботи.

Читайте також: Агентство відновлення оголосило тендери на відновлення Ягідного, що на Чернігівщині

Наприкінці жовтня були також оголошені перші торги на відбудову 20 індивідуальних будинків. Наразі триває процес кваліфікації переможців.

Ще один тендер на ремонт 17 індивідуальних будинків оголошено на початку листопада – за ним проходить аукціон.

Ягідне, яке розташоване за 15 км від Чернігова, впродовж березня 2022 року було повністю окуповане російськими військами. Майже усі будівлі в селі – зруйновані або пошкоджені. У квітні 2023 року Ягідне було включене до переліку постраждалих населених пунктів, які будуть відновлені в межах експериментального проєкту.

Зараз у Ягідному живе близько 350 людей. Агентство відновлення планує збудувати 9 житлових будинків та капітально відремонтувати 117 будинків у єдиному дизайн-коді села. За проєктом відбудови, будинки будуть не лише реконструйовані, а й термомодернізовані. Будівельники замінять вікна та вхідні двері, утеплять фасади, влаштують покрівлі і встановлять паркани.

Читайте також: Посол Британії побував на Чернігівщині та зустрівся з прикордонниками

Як повідомляв Укрінформ, Латвія планує надати наступного року Чернігівській області допомоги на 5 млн євро на відбудову. У 2023 році Латвія надала Чернігівщині матеріали для відбудови у Ягідному, передає гуманітарну допомогу та модульні будинки, а діти Чернігівщини їздили до Латвії на оздоровлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-