Агентство відновлення оголосило тендери на відновлення Ягідного, що на Чернігівщині

Агентство відновлення оголосило тендери на відновлення Ягідного, що на Чернігівщині

Укрінформ
Агентство відновлення оголосило перші торги на відбудову 20 будинків приватного сектору в селі Ягідне Чернігівської області, де під час окупації було пошкоджено 101 житловий та 17 багатоквартирних будинків.

Про це повідомляє Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України, передає Укрінформ.

"Збудуємо 9 житлових будинків та капітально відремонтуємо 117 у єдиному дизайн-коді села. Житло – першочергова потреба для людей, тому саме над ним працюємо в першу чергу", - зазначили в Агентстві відновлення.

Читайте також: Корейська компанія Ssangyong готова долучатися до відбудови в Україні

У жовтні оголосили тендери на ремонт 12 багатоквартирних будинків по вулиці Дружби та Лісовій. Зараз іде процес кваліфікації переможців, після чого будуть підписані договори та розпочнуться роботи. Орієнтовно – на початку листопада, додали у профільному відомстві.

У межах комплексної відбудови також проводитиметься оновлення транспортно-пішохідної мережі, реконструкція вулиць, влаштування нового покриття доріг, зовнішнього освітлення, кабелювання мережі та проведення інтернету. Планується облаштування зупинки громадського транспорту та парковки.

У квітні цього року Ягідне було включене до переліку постраждалих населених пунктів, які будуть відновлені в межах експериментального проєкту.

Ягідне, яке знаходиться за 15 км від Чернігова, впродовж березня минулого року було повністю окуповане російськими військами. У місцевій школі окупанти облаштували штаб, а у підвалі навчального закладу примусово утримували майже 370 мешканців, серед яких було 70 дітей. 10 людей померли в цих нелюдських умовах.

Під час окупації російські солдати займалися мародерством, знищували майно, вбивали худобу та хатніх тварин, мінували територію, викрадали, катували та страчували мирних жителів. Вбили 17 цивільних. Усього у селі Ягідне було пошкоджено або зруйновано 101 житловий та 17 багатоквартирних будинків на 74 квартири.

Читайте також: Шмигаль провів нараду: Наше завдання - спрямувати всі заморожені активи РФ на відновлення

Після виходу з підвалу люди не змогли одразу повернутись до своїх домівок. Були вибиті вікна, пошкоджені дахи, посічені осколками фасади. Першочергові роботи з відновлення були проведені силами волонтерів та коштом міжнародної благодійної допомоги, аби люди могли повернутись до своїх домівок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-