Зеленський оглянув, як відновлюють пошкоджені будинки в Ірпені та Бузовій

Зеленський оглянув, як відновлюють пошкоджені будинки в Ірпені та Бузовій

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський ознайомився з перебігом комплексного відновлення приватного сектора та багатоквартирних будинків у місті Ірпені та селі Бузова Київщини.

Про це повідомив Офіс Президента, передає Укрінформ.

Разом із главою держави будівельні майданчики у вказаних населених пунктах відвідали віцепрем'єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков і заступник керівника ОП Олексій Кулеба.

Також до них долучилися начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, голова Ірпінської територіальної громади Олександр Маркушин й очільник Бучанської районної держадміністрації Данило Мавлянов.

В Ірпені Зеленський оглянув район, який є одним із найбільш постраждалих від повномасштабної російської агресії.

Читайте також: У селі Бузова на Київщині відновили зруйнований росіянами багатоквартирний будинок

Віцепрем'єр-міністр з відновлення України поінформував Президента, що там тривають активні роботи зі спорудження приватних будинків, відбудови багатоповерхівок й інфраструктури, здійснюється капітальний ремонт дороги та мосту між Ірпенем і селищем Гостомель.

Очільник Київської ОВА зі свого боку додав, що нині відбувається проєктування нових будинків на заміну тим, які довелося знести через значне пошкодження внаслідок бойових дій.

Як зауважив віцепрем'єр-міністр, завдяки фінансуванню проєктів із кількох джерел є можливість виконувати різні роботи, після завершення яких район матиме сучасний вигляд.

Так, ідеться про кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, платформи United24 за підтримки Міжнародної організації з міграції (IOM Ukraine) та фонду ООН ЮНІСЕФ.

Читайте також: Зеленський на Київщині оглянув будівництво містечка для людей, які втратили житло через війну

У селі Бузова Володимир Зеленський ознайомився з перебігом відновлювальних робіт у багатоквартирних будинках на вулиці Центральній.

За словами Кубракова, один будинок уже повністю відновлений, ще один буде готовий до кінця року. На сьогодні там проведені, зокрема, роботи з демонтажу й облаштування перекриттів, даху, віконних блоків, відновлені електромережа й водопостачання. Стартували також роботи зі зведення ще одного будинку.

Як повідомляв Укрінформ, у межах робочої поїздки в Київську область Зеленський відвідав село Тарасівка й оглянув там будівництво житла для людей, які втратили свої домівки через війну.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-