У селі Бузова на Київщині відновили зруйнований росіянами багатоквартирний будинок

У селі Бузова на Київщині відновили зруйнований росіянами багатоквартирний будинок

Відео
Укрінформ
У селі Бузова Київської області відновили один із багатоквартирних будинків, зруйнованих унаслідок повномасштабного вторгнення російських загарбників.

Про це голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Відновлення будинку здійснювалося коштом Київської ОВА та Дмитрівської громади.

Як нагадав Кравченко, від початку повномасштабної війни росіяни знищили в Бузовій майже 400 об’єктів. З танків і важкої артилерії загарбники били по школі, пологовому і житлових будинках, зокрема по багатоповерхових.

П’ятиповерхівку на вулиці Центральна, 17-E ворог зруйнував 5 березня 2022 року. Загальна площа руйнувань становила 390 квадратних метрів. До того в 70 квартирах там проживали понад 200 людей.

Відновлення було розпочате в січні поточного року. У будинку замінені стіни, перекриття, дах і вікна, утеплені й оздоблені фасади. На цей час фахівці завершують роботи з благоустрою.

Читайте також: У Бучанському районі Київщини вже відновили понад 7 тисяч об’єктів

За даними голови ОВА, загалом у будинку відновлені 17 квартир, у планах – відбудова котельні.

Усього у Київській області російські загарбники знищили понад 27 тисяч об’єктів. Повністю або частково із забезпеченням життєдіяльності на сьогодні відновлені понад 12,6 тисячі.

"Більша частина – саме житло. Для процесу відновлення використовуємо всі можливості. Ми робимо все, щоб люди поверталися додому якомога швидше", – наголосив Кравченко.

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області за кошти з фонду ліквідації наслідків збройної агресії планується відновити 38 об’єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-