Бізнес Японії готовий долучитись до відбудови України - Мінекономіки

Бізнес Японії готовий долучитись до відбудови України - Мінекономіки

Укрінформ
Бізнес Японії готовий долучитись до відбудови України та пропонує низку сучасних технологій, які сприятимуть прискоренню відновлення.

Як повідомляє Урядовий портал з посиланням на Мінекономіки, про це йшлося під час зустрічі першої віцепрем’єр-міністра України - міністра економіки Юлії Свириденко з представниками бізнес-делегації Японії, передає Укрінформ.

“Попри продовження війни, економіка України демонструє стійкість та адаптивність і відновлюється швидше, ніж прогнозувалось раніше - за підсумками цього року ми очікуємо зростання ВВП до 4%. Наразі ми спрямовуємо основні зусилля у відбудову зруйнованого і запрошуємо інвесторів вкладати в розвиток проєктів в Україні. Зі свого боку, ми здійснюємо пошук шляхів страхування інвестицій та вже маємо певні успіхи в цьому. Наразі уряд визначив п’ять пріоритетів для швидкого відновлення: енергетика, житло, критична інфраструктура, розмінування та економічне відновлення – розвиток малого і середнього бізнесу”, - наголосила Свириденко.

Читайте також: Україна та Японія посилюють технологічну співпрацю – Федоров

Як зазначається, в зустрічі брали участь представники компаній, які працюють в сферах охорони здоров’я, електронної комерції, комунікації та фінансових технологій, виробництва транспорту та промислових товарів, такі як Rakuten, Allm та інші.

У ході зустрічі представники японського бізнесу презентували низку проєктів та технологій, які пропонують реалізовувати в Україні. Так, в місті Буча за участі японського бізнесу пропонується створення зеленої індустріальної зони площею 3000 га, де здійснюватиметься виробництво зеленого водню. Це дозволить запустити місцеве виробництво відновлювальної енергії, тепла і палива та сприятиме енергетичній незалежності Бучі.

Також було презентовано технології, застосування яких буде корисним в процесі відновлення України, зокрема: медичні технології та програми для прогнозування, профілактики та лікування ПТСР та розладів, пов’язаних зі стресом; технологія для безпечного та швидкого обстеження будівельних майданчиків, яку можна використовувати для моніторингу інфраструктури у віддалених районах (наприклад, дамби), вона дозволяє створювати точні 3D-карти в режимі реального часу; системи очистки питної води з функцією автономної роботи та обслуговування, які нині використовується в евакуаційних центрах у постраждалих від стихійних лих районах різних країн; система для наукової підтримки агровиробництва - здійснює збір інформації щодо навколишнього середовища, погодних умов, росту рослин та аналізує її за допомогою ШІ і надає рекомендації для підвищення врожайності культур.

Читайте також: Дмитро Кулеба вручив главі МЗС Японії орден «За заслуги»

Своєю чергою, українська сторона презентувала напрацьовані українські проєкти для залучення інвестицій.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський і міністр закордонних справ Японії Хаяші Йошімаса обговорили напрямки співпраці задля відновлення України, зокрема у сферах: енергетики, транспорту, розмінування, створення нових робочих місць та соцсфері.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-