За програмою єВідновлення українці отримали вже ₴1 мільярд

За програмою єВідновлення українці отримали вже ₴1 мільярд

Укрінформ
За програмою допомоги від держави єВідновлення українцям на сьогодні виплачено 1 млрд грн для ремонтів квартир і будинків, які були пошкоджені через російські обстріли.

Як передає Укрінформ, про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков у Фейсбуці.

"Виплачено перший мільярд гривень за програмою єВідновлення", - заявив віцепрем'єр.

За його словами, процес – від подання інформаційного повідомлення до безготівкового розрахунку — максимально цифровізований, алгоритм роботи комісій органів місцевого самоврядування врегульований урядовою постановою і обмежений чек-листом із прописаною вартістю робіт та будматеріалів.

У разі проблемних питань заявник завжди може звернутися до Урядового контактного центру 1545, нагадав урядовець.

Читайте також: За програмою єВідновлення погодили виплату ₴838 мільйонів за пошкоджене житло

«На даний момент отримали виплати 12 146 людей, що подали заявки. Загалом таких понад 41 тис. Традиційно звертаюсь до місцевих влад – у ваших силах пришвидшити роботу комісій», - зазначає Кубраков.

За його інформацією, 35% тих, хто взяв участь у програмі єВідновлення, – це люди, яким за 60. Найстарші одержувачі допомоги – три жінки, яким виповнилося 97 років. Вони проживають на Київщині та Миколаївщині.

Віцепрем'єр наголосив, що найбільше заяв надійшло з тих територій, які перебували під окупацією або ж розташовані поблизу кордону з Росією.

Як повідомлялось, допомога Світового банку на екстрені ремонти житла дасть змогу зробити невеликі ремонти у понад 98 тис. окремих будинків та 8 тис. домогосподарств у 160 багатоквартирних будинках п'яти регіонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-