Світовий банк виділив Україні $232 мільйони на екстрені ремонти житла

Світовий банк виділив Україні $232 мільйони на екстрені ремонти житла

Укрінформ
У межах проєкту «Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей» понад 100 тисяч українських родин зможуть отримати допомогу на ремонт житла, пошкодженого внаслідок повномасштабного вторгнення.

Про це повідомляє Мінреінтеграції, посилаючись на дані Світового банку, який виділив Україні $232 млн на екстрені ремонти житла.

"Фінансування дасть змогу провести ремонт, наприклад замінити вікна або полагодити дах. Загалом у межах проєкту планують відремонтувати близько 98 тисяч будинків і 8 тисяч помешкань у п’яти регіонах", - йдеться у повідомленні.

За даними Світового банку, через війну в Україні постраждало близько 1,4 мільйона будинків, у яких проживає 3,5 мільйона людей. Загальна вартість завданої шкоди оцінюється у понад 50 млрд доларів.

Читайте також: Уряд Данії збільшує допомогу на відбудову України

Проєкт покликаний допомогти відновити приблизно дві третини пошкоджених будинків у нашій країні, які вважаються придатними для ремонту.

Як наголошувала раніше голова партії "Слуга народу", заступниця голови однойменної фракції Олена Шуляк, допомога Світового банку на екстрені ремонти житла дасть змогу зробити невеликі ремонти у понад 98 тисяч окремих будинків та 8 тисяч домогосподарств у 160 багатоквартирних будинках п'яти регіонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-