Проєкт «Пліч-о-пліч»: Рівненщина відновила понад 60% будинків у громаді на Херсонщині

Проєкт «Пліч-о-пліч»: Рівненщина відновила понад 60% будинків у громаді на Херсонщині

Фото
Укрінформ
У Кочубеївській громаді на Херсонщині в межах проєкту «Пліч-о-пліч» представники Рівненської області відновили вже 64% будинків, пошкоджених внаслідок російської агресії.

Про це повідомив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Пліч-о-пліч: 64% понівечених війною домівок у Кочубеївській ТГ – відновлено. Золоті руки Рівненщини продовжують відбудовувати об’єкти на деокупованій Херсонщині», - написав він.

Як зазначається, зараз у селах Заградівка, Орлове та Кочубеївка працюють 4 бригади із Сарненського та Дубровицького району чисельністю понад 20 людей. Невдовзі їх підсилять ще 40 робітників із Дубенського, Рівненського та Вараського районів. 

Коваль інформує, що завершено відновлення 121 житлового будинку (51 – в с. Заградівка, 63 – в с. Орлове, 7 – с. Кочубеївка). Основні роботи – це ремонт покрівель, засклення та часткова заміна вікон, ремонт фасадів. 

Як повідомляв Укрінформ, в рамках проєкту «Пліч-о-пліч» Рівненська область взяла шефство над Кочубеївською ТГ Херсонської області. У селах, що входять до громади, міняють дахи, ремонтують будинки та підсобні приміщення, допомагають місцевим жителям.

Читайте також: Черкаські будівельники відновили 45 будинків на Херсонщині

Проєкт «Пліч-о-пліч» покликаний допомогти у відновленні громадам Херсонської області, які найбільше постраждали внаслідок російської агресії. 15 регіонів України об'єдналися, щоб відбудувати 26 населених пунктів Херсонщини. Усього в рамках пілоту планують відновити понад 3,5 тисяч обʼєктів в 26 громадах. У другій черзі проєкту - ще 50 деокупованих населених пунктів, де будуть відновлені житлові будинки та соціальні обʼєкти.

Фото: Телеграм / Віталій Коваль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-