У Миколаєві реалізують міжнародний проєкт відновлення магістральної тепломережі

У Миколаєві реалізують міжнародний проєкт відновлення магістральної тепломережі

Фото
Укрінформ
У Миколаєві стартувала реалізація міжнародного проєкту відновлення магістральної тепломережі Миколаївської ТЕЦ, що обслуговує 40% містян.

Про це повідомляє Миколаївська міська рада, передає Укрінформ. 

Зазначається, що реалізація проєкту - це результат успішного співробітництва міської влади, держави, неурядових організацій та іноземних партнерів з Норвегії та Данії.

За словами першого заступника міського голови Віталія Лукова, всі сторони поєднали зусилля заради однієї мети - стабільного проходження опалювального сезону для тисяч миколаївців.

Згідно з проєктом, на перехресті вулиць Садової та Пограничної замінять ділянку трубопроводу завдовжки 130 метрів. Це одна з найбільш проблемних точок, що роками завдає клопоту як комунальникам, так і мешканцям міста.

Читайте також: У Миколаєві ввели в експлуатацію дюкер через Південний Буг

За інформацією Миколаївської ТЕЦ, для заміни тепломагістралі провели загальнонаціональні тендери із закупівлі 17 видів матеріалів і 35 видів робіт. Вартість проєкту становить 9 млн грн. Будівельні роботи виконають упродовж серпня - вересня 2023 року.

Підготовка до робіт тривала понад три місяці. Фінансову підтримку забезпечили партнери з Данії та Норвегії. 

У місті очікують, що проєкт стане пілотним стосовно контролю якості ремонтних робіт. 

На думку Лукова, Миколаїв здобуде практичний досвід та чіткі, максимально наближені до європейських критерії щодо того, як має відбуватися перевірка якості ремонту.

Читайте також: Ремонтна кампанія енергообєктів проходить за планомШмигаль

Як повідомлялося, міська рада Миколаєва просить уряд погасити 268 млн грн заборгованості, яка склалася внаслідок різниці в тарифах на тепло.

Фото: Миколаївська міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-