Україна розраховує отримати $14 мільярдів на відновлення - Шмигаль

Україна розраховує отримати $14 мільярдів на відновлення - Шмигаль

Укрінформ
Україна цього року розраховує залучити від міжнародних партнерів 45,8 млрд дол. США на бюджетне фінансування і 14 млрд дол. США на швидке відновлення.

Про це Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль заявив на конференції послів України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Цього року наша задача - залучити 45,8 млрд дол. бюджетного фінансування і 14 млрд дол. — це так зване швидке відновлення. Це те, що нам критично необхідно. Для того, щоб дати суспільству надію, дати моральний дух стосовно нашої боротьби, єдності нашої держави та морально-психологічного стану суспільства”, - сказав Шмигаль.

За його словами, 28 млрд дол. вже залучено.

Водночас глава уряду зазначив, що партнери підтримують нас під час цієї війни, але після її завершення рівень підтримки значно зменшиться.

“Залишимося фактично сам на сам із нашими проблемами. Підтримка буде значно меншою. Це треба враховувати і сьогодні докладати максимум зусиль”, - сказав глава уряду.

Читайте також: Шмигаль і Федоров відвідали Ірпінь і Гостомель - перевірили відбудову

Прем'єр закликав присутніх активно працювати над приверненням уваги світу до України для того, щоб не знижувати рівень зацікавленості. Він наголосив на важливій ролі представників дипломатичного корпусу, які нині є дуже багатогранними та мультифункціональними, бо змушені займатися усім - від зброї до ліків, до гуманітарних питань . “Для мене дипломатичний фронт не менш важливий за фронт, який тримають наші хлопці та дівчата, наші бійці. А ви тримаєте дипломатитчний фронт”, - наголосив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, підтримка Збройних сил України та протистояння Росії у розв'язаній нею війні коштує нашій державі близько 2 трильйонів гривень.

Фото: Телеграм Денис Шмигаль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-