Шмигаль обговорив відновлення України з послами країн G7 і Євросоюзу

Шмигаль обговорив відновлення України з послами країн G7 і Євросоюзу

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на зустрічі з послами країн "Групи семи" і Європейського Союзу обговорив відбудову України та реформи, спрямовані на зміцнення нашої держави.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль повідомив у Телеграмі, зазначивши, що серед обговорених тем було відновлення України.

"Розраховуємо на подальшу допомогу у реалізації пріоритетів fast recovery: відбудові житла, енергетики, критичної та соціальної інфраструктури, гуманітарному розмінуванні та підтримці бізнесу", – написав Прем'єр.

Також обговорювалися питання конфіскації заморожених російських активів.

"В українському фонді ліквідації наслідків маємо 62 млрд грн, половина з них — вилучені російські кошти. Ми закликаємо наших партнерів так само ухвалити необхідні рішення, які спрямують заморожені в країнах G7 активи росії на відбудову України", – підкреслив голова уряду.

На зустрічі з послами також ішлося про підготовку до опалювального сезону. Прем’єр поінформував іноземних дипломатів про відновлення та посилення захисту енергооб’єктів країни. Він подякував партнерам за значну допомогу минулої зими та наголосив, що майбутня буде так само складною, тож Україна очікує на підтримку.

Стосовно зернової ініціативи Шмигаль констатував, що, вийшовши із домовленостей, Росія поставила під загрозу голоду мільйони людей у світі.

"Розраховуємо на солідарність партнерів у питанні експорту українського зерна через західний кордон", – додав він.

Говорячи про Запорізьку АЕС, голова уряду зауважив, що ситуація довкола станції залишається напруженою. Він наголосив на необхідності продовжувати тиск на Російську Федерацію, щоб змусити її покинути об’єкт, та закликав запровадити санкції проти атомної галузі РФ.

Читайте також: Шмигаль: До грудня плануємо додати в енергосистему 2,9 ГВт потужності

Прем'єр подякував партнерам за підтримку Формули миру Президента Володимира Зеленського, а також за готовність продовжувати допомагати Україні до перемоги над агресором.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці червня канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що країни "Групи семи" та ЄС працюють над ефективними і довгостроковими безпековими гарантіями для України.

Фото: Денис Шмигаль, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-