У Миколаєві коштом міського бюджету планують відбудувати частково зруйновані багатоповерхівки

У Миколаєві коштом міського бюджету планують відбудувати частково зруйновані багатоповерхівки

Укрінформ
У Миколаєві за рахунок коштів міського бюджету планують відбудовувати багатоповерхівки, один або два під'їзди яких були повністю зруйновані під час обстрілів.

Про це повідомив міський голова Олександр Сєнкевич на брифінгу в ОВА 26 липня, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми плануємо у тому числі коштом міського бюджету відновити ті багатоповерхівки, де під час обстрілів було зруйновано один або два під'їзди, а інші вціліли. Ми проводимо експертизу, яка стверджує, що можна це робити в конкретних випадках. Але є проблема – треба відселяти людей з цілих під’їздів, бо інакше не можна проводити будівництво. У нас же немає фонду, куди можна було тимчасово помістити мешканців», - сказав Сєнкевич.

На запитання кореспондента Укрінформу він пояснив, що наразі йдеться щонайменше про чотири такі багатоповерхівки. У бюджеті міста вже частково закладено кошти на ці цілі у розмірі 50 млн грн.

Читайте також: Відбудова Київщини: глава ОВА ініціює перевірку всіх тендерів і закупівель

«Але люди не хочуть виселятися зі своїх квартир, бо бояться їх втратити, багатьом нікуди перевезти майно. Тому зараз ми будемо вести перемовини з забудовниками про те, щоб викупити певну кількість житла і створити фонд для тимчасового проживання цих людей, поки триватиме відбудова. Зараз ми можемо запропонувати їм лише гуртожитки», - додав мер.

Як повідомлялося, у Миколаєві ракетними обстрілами зруйновано або пошкоджено близько 900 багатоквартирних та 1100 приватних житлових будинків. З них понад 30 багатоквартирних та 70 приватних зруйновані вщент і відновленню не підлягають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-