Каховську ГЕС відбудовуватимуть з дотриманням сучасних екологічних вимог

Каховську ГЕС відбудовуватимуть з дотриманням сучасних екологічних вимог

Укрінформ
Нова Каховська ГЕС матиме потужність до 550-600 МВт і відбудовуватиметься з дотриманням усіх сучасних екологічних вимог.

Про це повідомив генеральний директор ПрАТ «Укргідроенерго» Ігор Сирота, передає кореспондент Укрінформу.

«Нова станція буде більш потужною. До підриву вона виробляла 340 МВт, і ми планували побудувати ще одну станцію на 220 МВт. Тепер це буде одна станція потужністю 550-600 МВт. Але більш точно ми будемо це знати, коли зможемо побачити, в якому стані перебувають залишки 12 прольотів греблі», - сказав Сирота.

Читайте також: Майбутнє Каховської ГЕС: відбудувати чи залишити так, як є?

Він додав, що відбудова Каховської ГЕС проводитиметься з дотриманням усіх новітніх екологічних вимог, зокрема до облаштування рибоходів, непримусових рибопропускних споруд.

«Риба, яка буде заходити з моря до Каховського водосховища і далі до Запоріжжя на нерест, має це робити без перешкод. Це екологічні вимоги, які при будівництві станції ми маємо виконувати, як це робиться в сучасному світі. Тому проєкт станції буде проходити, серед іншого, і екологічну експертизу», - зазначив очільник Укргідроенерго.

Читайте також: Вартість будівництва нової Каховської ГЕС може сягнути $1,2 мільярда - Укргідроенерго

Як повідомлялося, уночі 6 червня російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС.

Уряд погодив пропозицію Укргідроенерго щодо реалізації експериментального проєкту з відновлення Каховської ГЕС, розрахованого на два роки. На першому етапі будуть здійснені проєктувальні роботи та будівництво окремих споруд, необхідних для стабільної роботи Дніпровської ГЕС під час подальших відновлювальних робіт на Каховській ГЕС. Другий етап передбачає проєктування та роботи безпосередньо на деокупованій території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-