За програмою єВідновлення понад 1400 заявників отримали гроші на ремонт

За програмою єВідновлення понад 1400 заявників отримали гроші на ремонт

Укрінформ
За програмою єВідновлення 1409 заявників отримали грошову допомогу для дрібного ремонту житла, пошкодженого внаслідок збройної агресії РФ. На рахунки заявників було нараховано понад 115 млн гривень.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

«Роботи все ще дуже багато — з початку дії програми 10 травня українці подали 24 724 заяви. <...> Є гроші — урядом спрямовано 4,4 млрд гривень на реалізацію програми, створені механізми та цифрові інструменти, – потрібна відповідальність на місцях», - заявив віцепрем’єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Він зауважив, що "темпи опрацювання заяв недостатні", хоча органи місцевого самоврядування і створили 510 комісій. Отримані кошти громадяни зможуть спрямувати на закупівлі будівельних матеріалів та оплату ремонтних робіт.

Кубраков вкотре закликав громади налагодити роботу комісій.

Читайте також: Кабмін розподілив 23,7 мільярда на відбудову, але освоєння коштів повільне - Шмигаль

«Ми комплексно підходимо до вирішення проблеми забезпечення житлом українців. Це і системні зміни житлової політики, які обговорюємо з європейськими партнерами, і державні програми компенсації та безпосередньо реалізація проєктів відновлення», - прокоментував віцепрем’єр.

Як повідомлялося, 10 травня стартувала програма єВідновлення. Кожен громадянин, чиє житло було пошкоджено внаслідок збройної агресії РФ, може подати заяву на отримання державної допомоги на поточний ремонт житла. Зробити це можна за допомогою порталу Дія або звернувшись до центрів надання адміністративних послуг, органів соціального захисту та нотаріусів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-