Уряд виділяє майже ₴5,3 мільярда на відновлення в десяти областях

Уряд виділяє майже ₴5,3 мільярда на відновлення в десяти областях

Інфографіка
Укрінформ
Кабінет Міністрів виділяє майже 5,3 млрд грн на відновлення в десяти областях.

Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду, передає Укрінформ.

«Сьогодні також ухвалюємо рішення про виділення майже 5,3 млрд грн на відновлення в десяти областях: Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Кіровоградській, Одеській, Полтавській, Сумській, Черкаській та Чернігівській. За ці кошти будуть реалізовані критично необхідні для громад проєкти, що безпосередньо впливають на якість життя людей», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Уряд уже спрямував понад ₴4 мільярди для подолання наслідків підриву на Каховській ГЕС

«Сьогодні, 4 липня, Кабінет Міністрів України прийняв рішення про розподіл майже 5,3 мільярда гривень субвенцій між громадами 10 областей: Вінницької, Дніпропетровської, Житомирської, Київської, Кіровоградської, Одеської, Полтавської, Сумської, Черкаської та Чернігівської», - йдеться в повідомленні Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Зокрема, Вінницька область отримає 373,6 млн грн; Дніпропетровська обл. — 519,1 млн грн; Житомирська обл. — 445,4 млн грн; Київська обл. — 2,4 млрд грн; Кіровоградська обл. — 244,2 млн грн; Одеська обл. — 455,2 млн грн; Полтавська обл. — 643,7 млн грн, Сумська обл. — 82,2 млн грн; Черкаська обл. — 98,9 млн грн; Чернігівська — 42,9 млн грн.

Наголошується, що джерелом субвенції є кошти, виділені Європейським інвестиційним банком у межах спільної програми України та ЄІБ «Програма з відновлення України».

За інформацією міністерства, гроші будуть спрямовані на відновлення 109 об’єктів, серед яких заклади освіти, охорони здоров’я, центри надання адміністративних послуг, об’єкти критичної інфраструктури тощо.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль раніше наголошував на тому, що відновлення має бути у фокусі кожного міністра, регіонального та місцевого керівника, адже це один з основних векторів, за яким здійснюватиметься оцінка роботи.

Фото: Денис Шмигаль, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-