Україна хоче залучити Світовий банк до наповнення Фонду ліквідації наслідків збройної агресії

Україна хоче залучити Світовий банк до наповнення Фонду ліквідації наслідків збройної агресії

Укрінформ
Україна активно працює зі Світовим банком для залучення міжнародних партнерів до наповнення Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Наразі є попередні домовленості про можливе спрямування 400 млн доларів на відновлення інфраструктури.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомила заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Азархіна.

«Ми активно працюємо зі Світовим банком, аби партнери допомогли наповнити Фонд коштами, які ми надалі через їхній фінансовий механізм зможемо надавати людям як компенсацію. Попередньо, віцепрем’єр-міністр Олександр Кубраков домовився про залучення 400 млн доларів. Також обговорюємо можливі варіанти з іншими міжнародними партнерами та донорами. В майбутньому плануємо надавати допомогу в межах єВідновлення коштом репарацій Росії», - зазначила представниця міністерства.

Читайте також: Олександра Азархіна, заступниця глави Мінвідновлення

Вона нагадала, що у Фонді ліквідації наслідків збройної агресії є 35,5 млрд грн. Попередньо планується спрямувати 10 млрд грн на будівництво, ремонт та інші інженерно-технічні заходи із захисту об’єктів критичної інфраструктури, ще 5 млрд грн – на пілотний проєкт з відновлення населених пунктів, які постраждали внаслідок збройної агресії.

Також на реалізацію проєктів Агентством відновлення спрямують 3,6 млрд грн та 6,6 млрд грн на проєкти відновлення критичної інфраструктури на рівні громад та регіонів. Майже 1 млрд грн направлено на будівництво інженерних споруд для забезпечення водою територій, які потерпіли через підрив Каховської греблі. І 4,4 млрд грн – ресурс єВідновлення.

Читайте також: Україна презентує в Лондоні нову методологію відбору проєктів відновлення

Як повідомлялось, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Світового банку Аджаєм Бангою, під час якої запросив відновити роботу представництва СБ в Україні.

Порядок використання коштів Фонду ліквідації наслідків збройної агресії затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 10 лютого 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-