У DREAM зареєстрували понад 6 тисяч проєктів та ідей відбудови

У DREAM зареєстрували понад 6 тисяч проєктів та ідей відбудови

Укрінформ
У державній електронній екосистемі DREAM – інструмент для регіонального відновлення – зареєстровано понад 6 тисяч проєктів та проєктних ідей з відбудови України.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомила заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Азархіна.

«У системі вже зареєстровано понад 6 тисяч проєктів та проєктних ідей відбудови. Наприклад, реконструкція системи опалення лікарні в Чернігівській області (22,5 млн грн), капітальний ремонт житлового будинку на Київщині (47,5 млн грн), нове будівництво водогону в Хмельницькій області (506 млн грн). Кількість проєктів зростає в геометричній прогресії. Плануємо 21 червня в межах URC (Конференції з питань відновлення України - ред.) відкрити дані про всі ці проєкти та презентувати усі можливості платформи», - зазначила заступниця міністра.

Вона нагадала, що DREAM – це державна електронна екосистема, яка є «єдиним вікном» для всіх проєктів відбудови. Громади можуть створювати свої проєкти, презентувати міжнародним партнерам для залучення фінансових ресурсів, а також керувати процесом їх впровадження.

«Прообразом DREAM стала внутрішня єдина інформаційна система E-ROAD, розроблена 2021 року для управління сотнями дорожніх проєктів, а також ефективності, підзвітності та запобігання зловживанням. Проаналізувавши її, ми з командою зрозуміли, що потрібен подібний цифровий інструмент для всієї відбудови», - додала Азархіна.

Читайте також: E-система для відбудови України DREAM отримала головний приз на саміті у Копенгагені

Як повідомлялось, у травні в Україні запустили державну електронну екосистему DREAM. Вона надає можливість українцям контролювати кожен етап життєвого циклу проєкту відновлення – від реєстрації пошкоджень і руйнувань, до залучення фінансування, проведення закупівель та будівельних робіт.

Конференція з питань відновлення України (URC 2023) відбудеться 21-22 червня в Лондоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-