E-система для відбудови України DREAM отримала головний приз на саміті у Копенгагені

E-система для відбудови України DREAM отримала головний приз на саміті у Копенгагені

Укрінформ
Електронна екосистема DREAM, за допомогою якої можна контролювати всі етапи проєктів з повоєнної відбудови України – від реєстрації пошкоджень до введення в експлуатацію, – отримала головний приз у межах Копенгагенського демократичного саміту.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу розповів керівник напрямку підтримки України, Open Contracting Partnership, голова правління Коаліції RISE Ukraine Віктор Нестуля.

"Ми в Копенгагені представили напрацювання, які спільно з урядом України, зокрема з Міністерством відновлення, розробляємо, щоб забезпечити максимальну підзвітність, прозорість і розумність нашої майбутньої інфраструктури та відбудови – це система DREAM (Digital Restoration Ecosystem for Accountable Management). У межах сьогоднішнього заходу змагалися між собою шість різних рішень з України, Грузії, Вірменії, Молдови, і система DREAM отримала найбільшу підтримку учасників конференції. Сьогодні у межах цієї конференції DREAM отримав головний приз. За нього проголосували всі присутні учасники конференції: понад 300 людей, і загалом зворотній зв'язок був дуже позитивний", – сказав Нестуля.

Він також розповів, що система дає змогу кожній громаді ініціювати свої проєкти відбудови, які потрапляють в загальний національний банк проєктів, який публічно має бути запущений 21 червня у Лондоні.

Читайте також: Японія хоче запропонувати Україні нові технології для післявоєнного відновлення

"Наприклад, комусь треба школа чи лікарня, і завдяки такій системі всі проєкти потрапляють в загальний національний банк проєктів. Він поки що ще не відкритий для загального користування, і планується його публічний запуск у межах Ukraine Recovery Conference 21 червня у Лондоні", – сказав він.

Варто зазначити, що DREAM – це державна електронна екосистема, яка забезпечить єдиний цифровий маршрут для всіх проєктів відбудови. Екосистема, розробка якої розпочалася влітку 2022 року, дозволить контролювати кожен етап життєвого циклу проєкту – від реєстрації пошкоджень і руйнувань і до фінансування, проведення закупівель та будівельних робіт і введення об’єктів в експлуатацію.

Читайте також: Варшава хоче відігравати провідну роль у повоєнній відбудові України - МЗС Польщі

Як повідомлялося, Копенгагенський демократичний саміт пройшов 15-16 травня за участю провідних європейських політиків та керівників урядів.

Фото: Ірина Драбок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-