Україна вивчає японський досвід відбудови після землетрусів для подолання наслідків агресії РФ

Україна вивчає японський досвід відбудови після землетрусів для подолання наслідків агресії РФ

Укрінформ
Українська урядова делегація на чолі віцепрем’єром Олександром Кубраковим вивчає досвід Японії з відбудови після руйнівних землетрусів задля використання його для подолання наслідків російської окупації та катастрофи на Каховській ГЕС.

Про це повідомив у Фейсбуці посол України в Японії Сергій Корсунський, передає Укрінформ.

Дипломат поінформував, що урядова делегація України сьогодні зустрілася з міністром з питань відновлення Японії, керівництвом міжпарламентської групи дружби Японія-Україна, керівником комітету Палати представників з питань відновлення, заступником керівника офісу премʼєр-міністра Японії, міністром закордонних справ.

«Зміст переговорів - вивчення досвіду Японії з відбудови після руйнівних землетрусів, допомога України у відновленні, екстрена допомога по облаштуванню базових сервісів і житла на звільнених територіях, подолання наслідків катастрофи на Каховській ГЕС. Далі буде», - зазначив посол України.

Читайте також: Уряд спрямовує 6,6 мільярда на відновлення інфраструктури у восьми областях

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем’єр-міністр з відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков 17 червня взяв участь у саміті міністрів транспорту G7 в Японії.

Фото: Sergiy Korsunsky, Facebook· 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-