В Умані повністю відновлять будинок після ракетного удару 28 квітня

В Умані повністю відновлять будинок після ракетного удару 28 квітня

Укрінформ
Будинок в Умані, в який 28 квітня влучила російська ракета й знесла цілий під'їзд, відновлять.

Про це повідомляє Черкаська ОВА, передає Укрінформ.

"На сьогодні усі, хто потребував житла, розселені по соціальних і приватних готелях. Усі звернення про виплату матеріальної допомоги опрацьовані, а також інші запити про нагальні потреби. Відповідь на ключове питання, що далі з будинком, теж уже маємо. За результатами інструментального обстеження, стан конструкцій дозволяє провести його повне відновлення з попереднім демонтажем пошкоджених конструкцій", – сказав начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

Читайте також: За добу росіяни атакували дев'ять регіонів України - зведення ОВА

За його словами повний звіт із обстеження будинку очікують 15 червня. Між тим, результати інструментального обстеження вже передані проєктній організації для визначення обсягів проєктних робіт. Після виготовлення проєктно-кошторисної документації, відбудуться експертиза, тендер, які намагатимуться провести в максимально стислі терміни, щоб якнайшвидше розпочати відновлювальні роботи.

Тим часом триває заміна вікон у вцілілому другому під’їзді, а також у сусідніх будинках, пошкоджених вибуховою хвилею: силами Global Empowerment Mission уже встановлено 940 вікон.

Як повідомляв Укрінформ, 28 квітня російська ракета поцілила у житловий багатоповерховий будинок в Умані. Загинуло 23 особи, з них – 6 дітей.

Фото Ігор Клименко/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-