За добу росіяни атакували дев'ять регіонів України - зведення ОВА

За добу росіяни атакували дев'ять регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
Російські військові за добу здійснили атаки на дев'ять областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію у регіонах України станом на 9:00 вівторка, 13 червня.

У Київській області під час нічної ракетної атаки працювала протиповітряна оборона. Без жертв та руйнувань. Фактів падіння уламків на об’єкти інфраструктури не зафіксовано. Інформація уточнюється.

У Чернігівській області за добу ворог двічі обстріляв із мінометів та АГС Новгород-Сіверський район. Без жертв та руйнувань.

У Сумській області вночі та вранці росіяни здійснили 8 обстрілів прикордонних громад. Зафіксовано 27 вибухів. Обстрілів зазнали Есманська, Білопільська, Миколаївська, Середино-Будська громади.

У Білопільській громаді внаслідок обстрілу сталося загорання покрівлі дитячого будинку-інтернату.

Вчора протягом дня росіяни здійснили 12 обстрілів прикордонних громад. Зафіксовано 55 вибухів. Обстрілів зазнали Юнаківська, Есманська, Краснопільська, Ворожбянська, Новослобідська, Білопільська та Великописарівська громади.

Читайте також: Російська ДРГ намагалась проникнути на Сумщину приблизно 2,5 місяці тому – Наєв

В Есманській громаді пошкоджено виробничі приміщення приватного підприємства, лінію електропередач. У Великописарівській громаді - приватний житловий будинок, гараж та ЛЕП.

У Запорізькій області ворог здійснив 85 обстрілів по 14 населених пунктах. Росіяни двічі вдарили з авіації, атакували з БПЛА, били з РСЗВ по Гуляйполю, Залізничному, Гуляйпільському, Ольгівському, здійснили 75 артобстрілів по Новоандріївці, Верхній Терсі, Кам'янському, Степовому та інших прифронтових селах.

За добу загинули двоє людей, ще двоє дістали поранення і знаходяться у лікувальних закладах.

Надвечір ворог обстріляв Залізничне. У своєму помешканні загинув 44-річний чоловік. У Гуляйполі мінно-вибухові травми отримала 64-річна жінка.

Зруйновано ще 34 об'єкти: багатоповерхові та приватні будинки, майно людей, комунікації.

У Дніпропетровській області росіяни завдали удару по Кривому Рогу. Три крилаті ракети збило ПвК «Схід». За попередньою інформацією, внаслідок влучання в п’ятиповерхівку загинули троє жителів, ще 25 дістали поранення, з них 19 - у лікарні.

Горять квартири з першого по п’ятий поверхи, вогонь охопив 700 кв. м.

На приватному підприємстві постраждали троє людей, їх госпіталізували. Працюють рятувальники. Пошкоджено шість автомобілів.

На іншій локації ще четверо травмованих. Там горіли будівля та авто. Пожежу загасили.

Читайте також: По Кривому Рогу ворог застосував ракети повітряного базування Х-101, Х-555 – Ігнат

Пошкоджено автомобільне підприємство, зайнялася вантажна техніка. Зруйновано господарську споруду. Також є пошкодження у рятувальному підрозділі.

В місті працюють відповідні служби. Наслідки ворожої атаки уточнюються.

Крім того, ворог вночі обстріляв із важкої артилерії Покровську та Марганецьку громади. Територію обстежують.

Минулої ночі ворог завдав удару по Харкову БПЛА Shahed. Пошкоджено фасад будівлі у Київському районі. Внаслідок влучання у склад в Салтівському районі сталася пожежа на площі 1000 кв. м. Також зафіксовано влучання БПЛА в автомобіль. Попередньо, без постраждалих.

Вчора ворог обстріляв смт Шевченкове Куп'янського району з РСЗВ «Торнадо». Пошкоджено щонайменше 14 житлових будинків, газопровід та магазин. З пораненнями госпіталізовані двоє людей.

Внаслідок обстрілів села Вільхуватка Куп'янського району дістав поранення 40-річний чоловік.

Внаслідок артилерійського обстрілу пошкоджено будівлі підприємства в селі Івашки Богодухівського району.

Також вчора з гелікоптера ворог обстріляв село Басове Богодухівського району. Інформація про руйнування та постраждалих не надходила. Дані уточнюються.

У Луганській області вчора російські війська з авіації та артилерії вдарили по Новоселівському. Також артобстрілів зазнали Діброва, Невське та Білогорівка.

За добу ворог здійснив 97 обстрілів, випустивши 456 снарядів.

Російські загарбники продовжують використовувати цивільну інфраструктуру для надання медичної допомоги своїм пораненим.

Так, у Містках, що між Сватовим та Старобільськом, на території місцевої школи загарбники облаштували польовий шпиталь, де на лікуванні зараз перебувають понад 100 російських військових.

У Донецькій області минулої доби росіяни обстріляли 11 населених пунктів - Авдіївку, Костянтинівку, Красногорівку, Курахове, смт Велику Новосілку, Желанне, Північне, Нью-Йорк, села Благодатне, Багатир, Карлівку.

Пошкоджено 11 житлових будинків, три службові автомобілі, цивільний автомобіль та магазин.

На Донеччині за добу одна людина загинула, ще п’ять дістали поранення.

У Миколаївській області вчора ворог завдавав артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

Херсонську область за добу загарбники обстріляли 39 разів, випустивши 177 снарядів, зокрема по Херсону ворог здійснив один артилерійський обстріл (8 снарядів).

Росіяни поцілили у райони 20 населених пунктів області, заклад дошкільної освіти та будівлю магазину в Херсоні.

Через підтоплення Херсона загинули двоє людей. У результаті ворожих обстрілів троє людей дістали поранення.

На Херсонщині зберігається тенденція на спад рівня води. Станом на ранок середній рівень підтоплення становить 2,7 метра.

Читайте також: У Херсоні людей просять не обстежувати самостійно будинки, звідки відійшла вода

На правобережжі підтопленими залишаються 3600 будинків в 31 населеному пункті. Протягом минулої доби вода відійшла від 200 осель.

З підтоплених міст, селищ та сіл вдалося врятувати 2757 людей, серед них 263 дитини та 77 маломобільних осіб.

На лівобережжі ситуація надалі залишається критичною - під водою 17 населених пунктів. Нині з лівобережжя вдалося вивезти 133 людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-