По Кривому Рогу ворог застосував ракети повітряного базування Х-101, Х-555 – Ігнат

По Кривому Рогу ворог застосував ракети повітряного базування Х-101, Х-555 – Ігнат

Укрінформ
Російські окупаційні війська застосували ракети повітряного базування Х-101, Х-555 під час нічної атаки на Кривий Ріг.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, відповідаючи на питання, чим ворог обстріляв Кривий Ріг.

«Ракети повітряного базування Х-101, Х-555, як ми повідомляли. Спочатку було залучено 8 літаків стратегічної авіації Ту-95 з району Каспію, зазвичай звідти випускають вони свої ракети. Ну, і ці ракети вночі долетіли до території України, була оголошена повітряна тривога, бачимо, на жаль, є такі наслідки, які сьогодні важко усвідомити, що окупант може бити по мирних будинках такою страшною зброєю в густонаселене місто. В перші хвилі атаки вдалося збити 10 крилатих ракет, і вже під ранок противник знову здійснив пуски з території Каспію. Було помічено в небі три стратегічні бомбардувальники, очікувалась друга хвиля атак, щоправда, лише одна ракета досягла до території нашої держави і була знищена уже близько 7.00 години нашою протиповітряною обороною», - сказав Ігнат.

Він відзначив, що це - черговий терористичний акт росіян, і на жаль, бракує засобів ППО, аби протидіяти ракетним атакам ворога. Ігнат вкотре нагадав, що Україна гостро потребує літаків для захисту території України.

Крім того, речник наголосив, що російські терористи виснажують українські системи ППО та корегують свої удари.

«Виснажують вони ППО не просто так, хочуть зробити все для того, щоб тими дронами-камікадзе дозовано діяти на різних ділянках фронту. Не так багато дронів-камікадзе сьогодні залітало, в Харківській області їх збивали. Тому противник намагається виснажити нашу ППО, щоб ми витрачали на порівняно дешеві БПЛА боєкомплект, і відповідно ворог виявляє місця розташування наших зенітних ракетних систем, щоб при наступних ударах корегувати свої дії і прокладати якісь інші маршрути. Зараз обстріли йдуть регулярно, використовуються усі типи озброєння, які ворог собі може дозволити», - зазначив Ігнат.

Читайте також: Гуменюк про удар по Кривому Рогу: росіяни вишукують логістику, яка допомагає фронту

Як повідомляв Укрінформ, уночі 13 червня під час чергової ракетної атаки ворог випустив 14 крилатих ракет, 11 з яких було знищено силами ППО. Також ліквідовано один ударний дрон.

Станом на 9.30 унаслідок ракетного удару росіян по Кривому Рогу було відомо про шестеро загиблих.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-