СБУ ліквідувала вісім нових схем виїзду за кордон громадян призовного віку

СБУ ліквідувала вісім нових схем виїзду за кордон громадян призовного віку

Фото
Укрінформ
Служба безпеки ліквідувала в декількох областях України вісім нових схем переправлення за кордон громадян призовного віку та затримала 15 організаторів нелегальних “трафіків”.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє в Телеграмі.

“Вони обіцяли своїм клієнтам вивезти їх за межі нашої держави на підставі підроблених документів або в обхід контрольно-пропускних пунктів. Вартість таких “послуг” ділки оцінювали по-різному. Максимальна сума становила 12 тис. дол.”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: СБУ арештувала активи російського депутата в Україні на понад 180 мільйонів

Зокрема в Києві повідомили про підозру столичному адвокату. За гроші він пропонував фіктивні документи про непридатність до військової служби за станом здоров’я.

Ще один канал нелегальної міграції в столиці заблокували співробітники Головного управління внутрішньої безпеки СБУ.

Співробітники СБУ затримали одну з організаторок оборудки на отримані 10 тис. євро за пакет фіктивних документів для виїзду до Європейського Союзу.

Читайте також: СБУ оголосила підозру ще сімом колаборантам, серед яких соратниця Аксьонова

Крім того, на Івано-Франківщині затримали двох місцевих жителів, один із яких мав російський паспорт. Вони допомагали військовозобов’язаним нелегально потрапити до однієї з країн Євросоюзу віддаленими стежками в Карпатах.

На Львівщині ліквідували ще два канали незаконної міграції. До організації першого причетний керівник групи одного з місцевих добровольчих формувань.

Читайте також: СБУ викрила російських агентів, які шпигували на Яворівському полігоні

Іншу схему налагодили двоє жителів обласного центру, які за гроші “влаштовували” своїх клієнтів водіями міжнародних рейсів і навіть оформлювали для них водійські посвідчення.

На Закарпатті співробітники Головного управління внутрішньої безпеки СБУ блокували ще три схеми втечі ухилянтів.

Зловмисники спеціалізувались на виготовленні фальшивих документів для виїзду за кордон під виглядом волонтерів.

Ще два канали нелегальної міграції організували шестеро місцевих жителів. Вони допомагали своїм клієнтам перейти кордон через так звану “зеленку”.

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який шпигував за бойовою авіацією ЗСУ

За всіма викритими фактами тривають розслідування за ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Як повідомляв Укрінформ, прикордонники проводять посилені заходи задля встановлення законних підстав для перетину держкордону громадянами, внесеними до системи "Шлях", вже 4,3 тис. осіб отримали відмову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-