Клименко доручив пришвидшити облаштування на Дніпропетровщині нових свердловин

Клименко доручив пришвидшити облаштування на Дніпропетровщині нових свердловин

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко доручив пришвидшити впровадження у Дніпропетровській області проєктів з облаштування нових свердловин на тлі виникнення в регіоні проблем із постачанням води внаслідок підриву російськими військами греблі Каховської ГЕС.

Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ України, передає Укрінформ. 

Як керівник робіт з ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС, Клименко провів нараду в Дніпропетровській обласній військовій адміністрації. 

Міністр заслухав доповіді очільників обласного штабу, комунальних підприємств і центральних органів виконавчої влади.

Так, за оперативними даними, станом на ранок 10 червня без водопостачання частково залишилися Марганецька, Нікопольська, Покровська й Грушівська територіальні громади Дніпропетровської області.

Читайте також: На Дніпропетровщині організували підвіз води в постраждалі міста й села

Рівень води Каховського водосховища в межах регіону продовжує знижуватися. Лише поблизу Нікополя за ніч рівень води впав на 60 сантиметрів. У громади, які частково залишилися без водопостачання, здійснюється підвіз питної води, зокрема підрозділами Державної служби з надзвичайних ситуацій та Національної поліції.

У зоні небезпеки опинилися також п'ять лікарень, де перебуває понад сотня пацієнтів. Вирішується питання про доправлення людей до інших медичних закладів.

Клименко наголосив, що одним із ключових питань для громадян є питна вода. 

«Ми говоримо про епідеміологічну безпеку, ми говоримо про хоча б мінімально нормальну життєдіяльність людей. Ми всі несемо відповідальність перед нашими людьми, державою у ці важкі для України часи», — підкреслив він.

Читайте також: Росіяни навмисно пошкодили греблю Каховської ГЕС - ISW

Міністр доручив відповідальним підрозділам, зокрема, визначити кількість води, якої потребуватимуть громади в разі відсутності центрального водопостачання, та дослідити епідеміологічні ризики. 

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС. Ще до обіду майже вся станція опинилася під водою, відновленню вона не підлягає.

Того ж дня уряд створив міжвідомчу робочу групу, яка відповідатиме за подолання наслідків підриву росіянами Каховської ГЕС, та призначив її керівником міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-