Росіяни навмисно пошкодили греблю Каховської ГЕС - ISW

Росіяни навмисно пошкодили греблю Каховської ГЕС - ISW

Укрінформ
Переважна кількість інформації в медійному просторі з конкретними доказами щодо причин катастрофи на Каховській ГЕС свідчить про те, що росіяни навмисно пошкодили греблю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Як приклад доказів причетності росіян до вибуху на Каховській ГЕС аналітики ISW називають заяви одразу кількох незалежних одне від одного джерел. 

Зокрема, у Норвезькому центрі сейсмічного моніторингу NORSAR повідомили про сейсмічні дані, що вказують на вибух, зафіксований 6 червня о 2.54 за місцевим часом у районі ГЕС.

Сейсмолог центру Фолькер Ойе заявив, що сейсмічні дані вказують на імпульс енергії, який був "типовим для вибуху".

Тим часом, газета The New York Times навела слова високопоставленого співробітника Білого дому, що американські супутники-шпигуни з інфрачервоними датчиками зафіксували вибух на греблі.

Читайте також: Руйнування Каховської ГЕС підкреслює прогалину в міжнародному кримінальному праві – SEI

Видання The Wall Street Journal повідомило про оцінку інженерів та експертів, які вважають, що вибух "детонував у певній точці або кількох слабких точках", що зруйнувало греблю.

Як повідомляв Укрінформ, війська РФ вночі 6 червня підірвали греблю Каховської ГЕС. Станція відновленню не підлягає. На Херсонщині тривають рятувальні роботи та евакуація населення з місць затоплення. Особливо складна ситуація - на тимчасово окупованих територіях, де загарбники залишили людей без жодної допомоги.

Фото: Planet Labs

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-