ЗСУ ведуть активний наступ на східному та південному напрямках – британська розвідка

ЗСУ ведуть активний наступ на східному та південному напрямках – британська розвідка

Укрінформ
За останні 48 годин значні операції ЗСУ відбувалися у кількох секторах східної та південної України.

Про це у Твіттері повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

«На деяких ділянках українська армія, ймовірно, досягла значного прогресу та пробила першу лінію російської оборони. В інших – прогрес України був повільнішим», – йдеться у зведенні.

Водночас аналітики зазначають, що результати Росії на полі бою наразі неоднозначні: деякі підрозділи, ймовірно, проводять надійні маневрові оборонні операції, але інші хаотично відступили на тлі збільшення повідомлень про втрати росіян, які відходять через власні мінні поля.

Читайте також: Україна зберігає ініціативу на полі бою – британська розвідка

«Російські ВПС були надзвичайно активними над південною Україною, де повітряний простір більш відкритий для Росії, ніж в інших частинах країни. Однак залишається незрозумілим, чи були тактичні авіаудари ефективними», – додали у розвідці.

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка повідомила, що Росія продовжує перешкоджати експорту українського зерна, навмисно сповільнюючи перевірки та активно блокуючи деякі судна. РФ, ймовірно, намагається домогтися поступок у питанні відновлення роботи трубопроводу Тольятті-Одеса, який експортує аміак з Росії через Україну.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-