Міненерго і французька EDF уклали меморандум про співпрацю

Міненерго і французька EDF уклали меморандум про співпрацю

Укрінформ
Міністерство енергетики і французька компанія EDF International Networks уклали меморандум про створення плану розвитку сучасних розподільних мереж в одному з прифронтових регіонів.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу міністерства.

«Через військові дії у багатьох регіонах України зараз зруйновано енергетичну інфраструктуру, зокрема мережі. Ми прагнемо відбудовувати її вже за сучасними стандартами і технологіями. І цей проєкт допоможе нам швидко досягти поставлених цілей і спроєктувати сучасні мережі в одному з прифронтових регіонів», - зазначив український міністр.

Галущенко наголосив, що меморандум передбачає співпрацю і впровадження проєкту міжнародної технічної допомоги «Дорожня карта інтелектуальних мереж для України» в одному з регіонів, який буде спільно обрано.

Проєкт включатиме розроблення генерального плану розвитку розподільних мереж і впровадження концепції розумних лічильників.

Читайте також: Міненерго не виключає дисбалансу в енергосистемі через підрив Каховської ГЕС

Як повідомлялось, Бельгія допоможе у відновленні енергетичного сектору України, зокрема, є перспективи залучення бельгійських інвестицій у розвиток відновлюваних джерел енергії, водневої галузі та біометану.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-