Відбудову житла через знищення Каховської ГЕС можуть компенсувати у межах «єВідновлення» - Шуляк

Відбудову житла через знищення Каховської ГЕС можуть компенсувати у межах «єВідновлення» - Шуляк

Укрінформ
Українці зможуть отримати компенсацію за пошкоджене та зруйноване житло внаслідок підриву російськими окупантами греблі Каховської ГЕС в межах програми «єВідновлення».

Про це повідомила голова парламентського Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк, передає Укрінформ з посиланням на сайт парламенту.

«Коли ми розробляли закон, що набув чинності у травні, ми передбачали, що житло буде руйнуватися не тільки в результаті обстрілів, а й у результаті інших дій, які може спричиняти агресія рф. Тож у законі прописано, що компенсація надаватиметься за зруйноване чи знищене житло і внаслідок бойових дій, і внаслідок терористичних актів, диверсій тощо. Підтоплення, пошкодження та руйнування будинків, що відбулися через знищення ГЕС, обов’язково підпаде під дію відповідного закону», - зазначила депутатка.

Шуляк додала, що Кабінету Міністрів, можливо, доведеться створити окрему постанову, щоб урахувати певні нюанси, які стосуються компенсаторних механізмів.

Читайте також: Український бізнес може долучитись до програми єВідновлення

Як повідомлялось, 10 травня стартувала програма "єВідновлення". Кожен громадянин, чиє житло було пошкоджено внаслідок збройної агресії рф, може подати заяву на отримання державної допомоги на поточний ремонт житла. Зробити це можна за допомогою порталу Дія або звернутись до Центрів надання адміністративних послуг, органів соціального захисту та нотаріусів.

В Україні розпочалися виплати в межах програми. Її отримають 8 заявників з двох громад у Київській та Донецькій області. Загальна сума допомоги – понад 847 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-