Меджліс: У Криму - проблеми в містах, які отримують воду з Північнокримського каналу

Меджліс: У Криму - проблеми в містах, які отримують воду з Північнокримського каналу

Ексклюзив
Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму після підриву росіянами Каховської ГЕС почали з'являтися проблеми з водою в містах, які отримують її з Північнокримського каналу.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив голова управління з правових питань та закордонних справ Меджлісу кримськотатарського народу, голова Правління Кримськотатарського ресурсного центру Ескендер Барієв.

«Окупанти звернулися до населення, щоб запасалися питною водою, почали постачати воду за графіком. Було обмеження подачі води у Сімферополі, Керчі, Феодосії, Джанкої - ці міста отримували воду саме із Північнокримського каналу. Також обмежують подачу води у маленьких населених пунктах. Проблеми з водою є і в Євпаторії», - розповів Барієв.

За його словами, загарбники наразі пояснюють проблеми з водою засухою, ремонтними роботами тощо.

«Але за останні місяці в Криму було багато опадів. Окрім того, люди бачать, що після підриву Каховської ГЕС якість води стала гіршою, знизився тиск», - додав Барієв.

Читайте також: Росіяни підривом Каховської ГЕС створили проблему для відновлення Криму після деокупації – Чубаров

Представник Меджлісу додав, що його інформують, що рівень води в Північнокримському каналі наразі щогодини знижується на 15-20 см. «Це свідчить, що найближчим часом води в каналі не буде», - вважає він.

Як повідомлялося, за словами секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова, внаслідок підриву Каховської ГЕС постачання води до тимчасово окупованого Криму найближчим часом стане фізично неможливим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-