В Японії йде підготовка до конференції з відновлення України – Корсунський

В Японії йде підготовка до конференції з відновлення України – Корсунський

Укрінформ
Український і японський уряди обговорюють проведення у Японії другого раунду міжнародної конференції з відновлення України.

Про це посол України в Японії Сергій Корсунський заявив у інтерв’ю NHK, передає Укрінформ.

За словами дипломата, уряди обговорюють проведення конференції після тієї, яка відбудеться в Лондоні у червні.

Корсунський наголосив, що жодна країна у світі не має кращого та ґрунтовнішого досвіду реконструкції, ніж Японія. Адже Країна сонця на сході змогла перебудувати і перезапустити економіку після стихійних лих і руйнувань, і Україна хоче вчитися на її досвіді.

Коментуючи візит Президента України Володимира Зеленського до Японії для участі у саміті G7, посол сказав, що це було дуже непросте завдання, однак Зеленський не міг змарнувати нагоду особисто поспілкуватися з лідерами країн G7, Індії та інших країн.

Читайте також: Зеленський зустрівся з премєром Японіїговорили про допомогу та ситуацію на фронті

Як повідомлялося, конференція з питань відновлення України відбудеться у Лондоні у червні. Вона буде зосереджена на мобілізації міжнародної підтримки для економічної та соціальної стабілізації України та подальшого процесу відновлення від наслідків війни, зокрема шляхом екстреної допомоги для негайних потреб та фінансування участі приватного сектору в процесі відновлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-