Мери Маріуполя та Брюсселя обговорили відбудову українського міста після його деокупації

Мери Маріуполя та Брюсселя обговорили відбудову українського міста після його деокупації

Фото
Укрінформ
Мер Маріуполя Вадим Бойченко обговорив з мером Брюсселя Філіпом Клозом варіанти співпраці у питаннях відродження Маріуполя після деокупації міста.

Про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада, передає Укрінформ.

«Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко під час робочої поїздки до Бельгії зустрівся з мером Брюсселя Філіпом Клозом. Обговорили варіанти співпраці у питаннях відродження Маріуполя після деокупації та реалізації Плану Mariupol Reborn», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Маріуполь після деокупації отримає допомогу Франції у розвитку прибережних зон

Зазначається, що мери разом відвідали студентів Інституту Палладо, з якими поговорили про післявоєнне відновлення та реконструкцію Маріуполя після звільнення від російської окупації. Для молоді це була надихаюча зустріч.

Бойченко підкреслив, що відбудова Маріуполя – це історичний виклик не тільки для України, але й для всієї Європи.

«Місто, яке стало символом руйнівної російської війни, може перетворитися на символ перемоги та єдності усього світу у боротьбі за мир, свободу та демократію. Заради цього майбутнього ми працюємо над розробкою Плану відродження міста Mariupol Reborn. Навколо нього ми формуємо коло команди відродження, де будемо раді бачити Брюссель», - сказав Маріупольський мер. Він підкреслив, що провідний досвід Брюсселя та його експертиза допоможуть побудувати новий Маріуполь.

Читайте також: У Києві відкрилася виставка, присвячена обороні Маріуполя

Як повідомлялося, міський голова Маріуполя Бойченко раніше представив план відродження міста Mariupol Reborn, що складається з двох основних етапів – швидкого відновлення критичної інфраструктури та самої Стратегії відродження міста.

У квітні цей план був презентований у США. До його розробки вже долучилися світові архітектори, урбаністи та експерти.

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Пошкоджені та зруйновані житлові будинки, лікарні, школи, дитсадки тощо.

Російське вторгнення завдало Маріуполю, за попередньою оцінкою, пошкоджень та руйнувань на 14 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-